ACNEWS

Ismerősüket rabolták ki

A Siklósi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik falubeli ismerősüket rabolták ki.

Hirdetés
Ad image

A Siklósi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik falubeli ismerősüket rabolták ki.

A vádlottak ismerősök, ugyanazon faluban laknak. A vádirat szerint az idősebb férfi 2021. augusztus 31-én, késő este tanúja volt társa és a sértett férfi szóváltásának, kisebb dulakodásának. Ennek során az ittas sértett a földre esett, telefonját a földre ejtette. A férfi -kihasználva a sértett védekezésre képtelen állapotát – a telefont magához vette. Cselekményével 45.000 forint kárt okozott.

Két nap múlva az elkövetők az éjszakai órákban egyikük lakóhelyén italoztak. Elhatározták, hogy a férfitól, akinek a telefonját az idősebb férfi elvitte, ellopnak még valamit, hogy pénzhez jussanak. Éjfél után elmentek a sértett házához, ahol őt a teraszon találták, mások társaságában. Az idősebb férfi a sértetthez lépett, kétszer pofon ütötte, majd a földre vitte, ahol többször megütötte. Ezután az asztalról magához vette a sértett mobiltelefonját, cigarettáját, továbbá egy terminált és a hűtőből hat doboz sört, majd a teraszon levő televízió képernyőjére ütött, amitől az berepedt. Társa ezalatt azért, hogy a férfit ne zavarják, a teraszon ülőket felszólította, hogy maradjanak ülve. A vádlottak a telefont és a többi tárgyat magukkal vitték, a rablással 67.250 forint kárt okoztak.

A vádlottak cselekménye rablás bűntettének minősül, amelynek büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. Az idősebb férfit kifosztás bűntettével és rongálás vétségével is vádolja az ügyészség.

A férfiak büntetőjogi felelősségéről a Siklósi Járásbíróság fog dönteni. (ugyeszseg.hu)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés