Negyven százalékkal több klímakárosító gáz kibocsátását okozza a férfiak húsban gazdag étrendje egy angol kutatás szerint.
Úgy tűnik a teremés koronái a véghez is közelebb viszik az emberiséget, legalábbis a brit tudósok szerint. A The Guardian-en közölt tanulmány szerint ugyanis negyven százalékkal több klímakárosító gáz kibocsátását okozza a pasik étrendje, mint a nőké. A tanulmány azt is kimutatta, hogy az élelmezéssel kapcsolatos kibocsátás negyede olyan élvezeti ételekből származik, mint a kávé, az alkohol és az édességek.
A Plos One tudományos lapban megjelent új tanulmány több mint 3200 ételféleséghez kapcsolódó emissziót vizsgált meg, valamint tanulmányozta 212 brit ember étrendjét, akik három teljes napon át feljegyezték mindazt, amit ettek-ittak.
Az élelemtermelés az üvegházhatású gázok kibocsátásának 30 százalékát okozza, és korábbi kutatások kimutatták, hogy a gazdag országokban látványosan csökkenteni kell a húsfogyasztást a klímaváltozás mérsékléséért. A globális felmelegedésben nagy szerepet játszik az állattartással kapcsolatos metánkibocsátás és az erdőirtás.