ACNEWS

Itt a vége: betiltják a rollereket és az elektromos kerékpárokat is

Egyre több bajt okoznak az e-rollerek és e-biciklik silány, tűzveszélyes akkumulátorai Fotó: Pixabay
Egyre több bajt okoznak az e-rollerek és e-biciklik silány, tűzveszélyes akkumulátorai Fotó: Pixabay
Miközben szombaton egy édesanya halt meg Budapesten rollerbalesetben, Amerikában az e-biciklin arat a halál.
Hirdetés
Ad image

Csak Magyarországon fél év alatt 300 rollerbalesetet szenvedett embert láttak el a sürgősségin. Mint azt az AcNews megírta, egy édesanya rollerének kereke megakadt egy úthibán, elesett, majd másnap meghalt. New Yorkban július végéig 13, az elektromos biciklihez köthető halálesetet regisztráltak idén. A tragédiákat kivétel nélkül olcsó, silány márkajelzésű akkumulátorok okozták, amelyeket éjszaka töltöttek. Nem csoda, hogy számos amerikai felsőoktatási intézmény tiltja ki a területéről az elektromos kerékpárokat és rollereket. A hivatalos indoklás szerint ezek a járművek nem csak baleset-, de tűzveszélyesek is – írta a vg.hu.

A lap szerint az Egyesült Államok számos egyeteme és főiskolája tiltja ki az elektromos kerékpárokat és rollereket a campusokról. Az Electrek nevű portál szerint a tengerentúlon sok diák használta ezeket, miután nem csak könnyebben és gyorsabban, de környezetbarát módon tudott közlekedni velük az adott intézmény területén.

A Boston College-ban a diákok esnek-kelnek az elektromos járgányokkal, amit egy idő után megelégelt a vezetés. Ráadásul a tanulók folyamatosan a töltési lehetőségeket keresik, a töltőpontokon kialakult tumultusok miatt pedig sokszor nem lehet eljutni A-ból B-be a campusban. Az amerikai egyetemek közül több úgy oldotta meg a problémát, hogy nem az e-bringákat és rollereket, hanem a tárolásukat tiltotta be.

   

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés