ACNEWS

2024. June 30.   |   Pál napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Itt fürödhetsz ingyen mától a Dunában Budapesten

Római part / Fotó: Shutterstock
Római part / Fotó: Shutterstock
Június 28-án megnyitott az egyetlen budapesti szabadstrand, amit mától egészen augusztus 20-ig látogathatnak a fürödni vágyók.
Hirdetés
Ad image

Június 28-án megkezdődött a Római-parti Plázs negyedik szezonja, amit egészen augusztus 20-ig ingyen élvezhetnek a fürdőzők. A strand érdekessége, hogy ez Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelye, aminek megnyitását szigorú vizsgálatok, hatósági engedélyeztetések és vízminőségi ellenőrzések előztek meg. A megnyitóval pedig nincs vége. A Pénzcentrum beszámolója szerint ugyanis a vizsgálatok a nyitvatartás teljes ideje alatt folytatódni fognak. Ha pedig a vízminőség nem felel meg az előírt szabványnak, azonnal lezárják a fürdőhelyet.

A Római-parti Plázs idén is szigorú biztonsági előírások mellett várja látogatóit, a fürdőzés kizárólag a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területen lehetséges, 10 és 19 óra között. A gondozást fövenyőrök biztosítják, éjszakai órákban pedig őrzés is van a területen.

A Plázs látogatói színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget vehetnek igénybe. A biztonságos kikapcsolódásról vízimentő szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik.

  • NYITVATARTÁS: 2024. június 28. – augusztus 20., minden nap 10:00 – 19:00
  • HELYSZÍN: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15–17.
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés