ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Itt kérhetnek segítséget az olimpián a magyarok

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Facebookon jelentette be Szijjártó Péter, hogy az olimpia ideje alatt 9 magyar konzul teljesít szolgálatot Franciaországban.
Hirdetés
Ad image

Kilenc magyar konzul teljesít szolgálatot az olimpia ideje alatt Franciaországban, akik így, szükség esetén, a helyszínen nyújthatnak majd segítséget a sportolóknak, a kísérőiknek és a szurkolóknak – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az Infostart beszámolója szerint összesen 13 831 jegyet vásároltak az olimpiai játékokra a magyarok. A legtöbben a vízilabda- és kézilabdamérkőzésekre váltottak belépőt, de népszerű a kajak-kenu is.

„Hogyha egyszerre egy helyszínen ennyi magyar sportoló, nem is beszélve a kísérőikről, s ennyi magyar szurkoló tartózkodik, akkor az természetesen nekünk, a külügyminisztériumnak is külön feladatot ad. Annak érdekében, hogy mind a sportolóink, mind a kísérőik, mind pedig a szurkolók számára az olimpia a sport és ne más miatt legyen emlékezetes, igyekszünk segítséget nyújtani.” – hangsúlyozta a miniszter. Éppen ezért 9 magyar konzul fog szolgálatot teljesíteni az olimpia ideje alatt Franciaországban. Ebből heten Párizsban, ketten pedig Lyonban lesznek. A cél, hogy segíteni tudják a kiérkező magyarokat, legyen szó a sportolókról, kísérőkről, vagy éppen a szurkolókról.

A diplomatákat a +36300841605-ös számon lehet elérni a nap 24 órájában.

„Ha esetleg valaki bajba kerül, vagy csak tájékozódni akar előre, akkor a konzuli szolgálat honlapján lévő elérhetőségeket mindenképpen vegye figyelembe. Ott van egy olyan menüpont is, hogy »Bajban külföldön«. Ne adja Isten, hogy előálljon ilyen helyzet, de ha mégis, akkor minden szükséges információt ott megtalál. Ráadásul van egy applikációnk, a Konzinfo Utazo. Érdemes ezt letölteni, hiszen hogyha valami ügyes-bajos dolog áll elő, akkor így könnyebben tudnak segítséget hívni vagy információt találni.” – emelte ki Szijjártó.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés