ACNEWS

Dermesztő hideg lesz: itt süt csak a nap a hétvégén

Fotó: Pexels
Fotó: Pexels
Kettéoszlik az ország a hétvégén, legalább is, ami az időjárást illeti.
Hirdetés
Ad image

Péntektől egy mediterrán ciklon közelíti meg hazánkat. Hatására elsősorban a keleti tájakon számíthatunk felhősebb, csapadékosabb időre és élénkülő szélre. Nyugaton napos, száraz időjárás valószínű. De a reggelek dermesztő hideggel fenyegetnek, néhol 5 fokra hűl le a levegő.

Pénteken: a Dunántúl nyugati részén napos idő várható kevés felhővel, míg ettől keletebbre egyre több felhő valószínű, sőt az ország keleti megyéiben már erősen felhős vagy borult lesz az ég, néhol zivatar is előfordulhat, másutt elvétve lehetnek záporok. Az északnyugati szél megélénkül, főként az Alpokalján meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között valószínű.

Szombaton: az ország nyugati felén a napos időt kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja majd, a gomolyokból helyenként lehet záporos csapadék. Keleten inkább erősen felhős lesz az ég, és ott eső, zápor, néhol zivatar is lehet. Az északnyugati szél megélénkül. A maximum-hőmérséklet általában 22 és 27 fok között alakul

Vasárnap: továbbra is főként a keleti országrészben lehetnek felhősebb körzetek, lehet eső, zápor, helyenként zivatar, nyugatabbra kisebb a csapadék esélye, de záporok, zivatarok ott is kialakulhatnak. Hajnalban 12 és 17, a délutáni csúcsérték általában 23 és 28 fok között alakul.

(Forrás: kiderül.startlap)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés