ACNEWS

Itt tartunk: Beyoncét okolják a svédek az inflációért

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
A svédektől manapság már minden kitelik. Oda a hajdani mintaállam mítosza.
Hirdetés
Ad image

Részben Beyoncé a felelős a Svédországban tapasztalt infláció májusi emelkedéséért – mondta az egyik vezető skandináv bank vezető közgazdásza.

A havi infláció 0,3 százalékponttal nőtt Svédországban áprilisról májusra – derült ki a svéd statisztikai hivatal közzétett adataiból. A világhírű énekesnő stockholmi koncertje akkora keresletet váltott ki a szállodák és éttermi étkezések iránt, hogy ez az ország gazdasági statisztikáiban is megjelent – írja a BBC.

Svédország a vártnál magasabb, 9,7 százalékos inflációt jelentett májusban, a változás mögött a szállodák és éttermek emelkedő árai álltak, teszi hozzá a brit közszolgálati műsorszolgáltató.

Michael Grahn, a Danske Bank közgazdásza szerint részben Beyoncé járult hozzá a szállodai árak megugrásához. Szerinte az énekesnő fellépése állt a szabadidős és kulturális tevékenységekhez kapcsolódó árak váratlanul erős emelkedése mögött is.

Miután Beyoncé bejelentette, hogy hét év szünet után újra turnéra indul, megugrott a szálláskeresések száma azokban a városokban, ahol fellépni szándékozik, jelentette az Airbnb.

Számos koncertre napokon belül elfogytak a jegyek, és az árak a viszonteladói piacon is megugrottak. A stockholmi koncertek, ahol Beyoncé két este 46 000 ember előtt játszott, a jelentések szerint a világ minden tájáról vonzották a rajongókat – különösen az Egyesült Államokból, ahol a koronával szemben erős dollár hozzájárult ahhoz, hogy a jegyek az északi országban viszonylag olcsónak tűnjenek – írja az Index.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés