A családi táborok erősítik a nemzeti összetartozást

Pataki József 2019.07.30. Itthon

A családi táborok erősítik a nemzeti összetartozást

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azt mondta, a családi táborok erősítik a nemzeti összetartozást, összehozzák a magyar családokat, gyermekeket. Potápi Árpád János Szerencsen, a külhoni nagycsaládosoknak szervezett Kolompos Tábor megnyitóján beszélt.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Az államtitkár azt mondta, a táborba 38 külhoni magyar nagycsalád, 163 felnőtt és gyermek érkezett a Kárpát-medence minden tájáról - Erdélyből, a Vajdaságból, a Felvidékről és Kárpátaljáról - a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városba a nemzetpolitikai államtitkárság támogatásával, amely a táborozás minden költségét állja.

A határon túli magyar családoknak szervezett egyhetes tábor a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program keretében valósul meg – mondta Potápi Árpád János.

Az államtitkár újságíróknak elmondta, 2012 óta hirdet a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus éveket, és immár második éve fordulnak a családok felé.

Szerinte a társadalom és a nemzet alapja a család, a családok támogatása révén a teljes Kárpát-medencei magyarsághoz kívánnak szólni, hiszen a családok megerősítése az élet minden területére kihat. (MTI)

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)