Azbej Tristan: Cselekvéssé kell válnia az üldözött keresztények iránti elköteleződésnek

Pataki József 2020.02.10. Itthon

Azbej Tristan: Cselekvéssé kell válnia az üldözött keresztények iránti elköteleződésnek

Fontos, hogy minél előbb cselekvéssé váljon az üldözött keresztények iránti elköteleződés - mondta Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár hétfőn az M1 aktuális csatornán.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Az államtitkár hozzátette: a dokumentumok, ha nem követik tettek, nem érnek semmit, de Magyarország és az Egyesült Államok azon dolgozik, hogy együttműködésük jegyében minél többet tegyen a népirtást túlélt vallási kisebbségekért Irakban.

Elmondta: Magyarország és az Egyesült Államok Észak-Irak legnagyobb keresztény többségű városának - az Iszlám Állam által 2014-ben lerohant Karakosnak - az újjáépítésén dolgozik. Egy másik, népirtást elszenvedő vallási közösséget, a jazidiket is támogatják abban, hogy meg tudjanak maradni Irakban.

Emlékeztetett, az Egyesült Államok magyar mintára indított keresztényeket megsegítő programot.

Azbej Tristan kitért arra is, hogy a vallásszabadság kérdése kiemelt téma volt a múlt heti, 68. nemzetközi imareggelin Washingtonban, ahol Magyarország képviseletében kormánypárti és ellenzéki politikusok is részt vettek. Az imareggelire 140 országból háromezer politikus, közéleti szereplő érkezett - mondta, megjegyezve, hogy Magyarország 25 találkozón próbált az üldözött keresztények ügyének további támogatókat megnyerni. (MTI)

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT