Azbej Tristan: Támogatni fogja a kormány az etióp egyház munkáját

Pataki József 2019.06.19. Itthon

Azbej Tristan: Támogatni fogja a kormány az etióp egyház munkáját

A kormány támogatni fogja az etióp egyház "hősies" munkáját, jelenleg azt vizsgálják, hogy mi lehet ennek a leghatékonyabb módja - mondta Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Az államtitkár elmondta, Magyarország humanitárius programját két fő céllal hozták létre: az üldözött keresztények megsegítésére és a migráció megelőzésére. Az első kapcsán megjegyezte, Etiópiában sok, más országból odamenekült keresztény van, s ebben az esetben a helyi keresztény egyházakat kell támogatni, hogy a megfelelő módon segíthessék ezeket az embereket.

A magyar kormány nemcsak Afrikában, de a Közel-Keleten is támogat elnyomott közösségeket, vagy segíti azokat, akik ezen közösségekkel foglalkoznak.A migráció megelőzése kapcsán azt mondta, a kormány álláspontja, hogy a segítséget el kell vinni oda, ahol szükség van rá, a problémákat helyben kell kezelni.

Berhaneyesus Demerew Soura, az etióp katolikus egyház bíborosa a műsorban azt mondta, Etiópiában nincsen keresztényüldözés, viszont "nehézségek" vannak. Ezeket beszélték meg Orbán Viktorral, aki hétfőn tárgyalt az etióp delegációval, s a miniszterelnök a támogatásáról biztosította őket.

Az országban egyébként nagyon jó az együttműködés a keresztény felekezetek között. Jelenleg az ortodoxok vannak a legtöbben, őket követik a katolikusok, majd a protestánsok - tette hozzá. Megjegyezte, az etióp katolikus egyház nyújtja a kormány után a legtöbb szociális, egészségügyi és oktatási szolgáltatást. (MTI)

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT