Bakondi: Nő a migránsok aktivitása

Pataki József 2019.07.31. Itthon

Bakondi: Nő a migránsok aktivitása

Fokozódott a migránsok aktivitása az elmúlt időszakban a szerb határszakaszon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerdán.

hbs(400x300)

Bakondi György elmondta: az idén már több mint 6300-an kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar határt - közölte .

A bevándorlók többsége pakisztáni, afgán és iráni állampolgár, de irakiak, szírek és fekete-afrikaiak is rendszeresen megsértik a határt - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Frankfurtban egy eritreai bevándorló a vonat alá lökött egy nőt a gyermekével hétfőn, Bakondi György hangsúlyozta: a magyar kormány évek óta igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy az ellenőrizetlen illegális migráció veszélyt jelent a fogadó ország állampolgáraira.

A belső biztonság megteremtéséért Európa külső határait le kell zárni az illegális migráció előtt, és el kell érni, hogy távozzanak a bűncselekményekből élő illegális bevándorlók - jelentette ki a főtanácsadó.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Bakondi György azt mondta: a fizikai és jogi határzárnak köszönhetően Magyarország mára Európa egyik legbiztonságosabb országává vált, ami  - tette hozzá - segíti a gazdaság fejlődését is. (MTI)

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)