Benkő: A békefenntartó feladatok fő irányvonala továbbra is a Nyugat-Balkán

Pataki József 2019.07.02. Itthon

Benkő: A békefenntartó feladatok fő irányvonala továbbra is a Nyugat-Balkán

Magyarország békefenntartó feladatainak fő irányvonala továbbra is a Nyugat-Balkán - mondta a honvédelmi miniszter kedden Budapesten.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Benkő Tibor a véderő-, katonai és légügyi attasé értekezleten mondott beszédében kiemelte: Koszovóban és Bosznia-Hercegovinában is instabil a helyzet. Ezért ott jelenleg is több mint ötszáz magyar katona teljesít szolgálatot.

A miniszter kiemelte: a rendkívül gyorsan változó világban a katonadiplomatáknak, a nagykövetekkel közösen, gyorsan kell tudniuk reagálni. Azt, hogy mennyire törékeny egy kapcsolati rendszer, jól mutatják a Romániában, az úzvölgyi katonatemetőben történtek is - mutatott rá, hangsúlyozva, hogy tárgyalni kell, ezeket a dolgokat békés úton meg kell oldani.

Benkő Tibor azt is elmondta hogy rövidesen Londonba látogat, ahol együttműködési megállapodást fog aláírni. Az idei attasé értekezlet után is a nagykövettel találkozik, mert szeretnék erősíteni Nagy-Britannia és Magyarország között a katonadiplomáciai és kiképzési feladatokban való együttműködést. (MTI)

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)