Dopeman: Simicska olyan, mint a fogatlan kutya

AC News 2017.04.04. Itthon

Dopeman: Simicska olyan, mint a fogatlan kutya

A CEU-t is érintő felsőoktatási törvénymódosító javaslat mellett a hálapénz és az Orbán-Simicska csörte legújabb fejezete is téma volt az ATV „A nap híre” hétfői adásában, ahol ezúttal Demeter Márta független országgyűlési képviselő, Fiala János riporter és Pityinger Dopeman László fogalmazta meg véleményét.

hbs(400x300)

A rapper szerint például mindenképp rossz üzenete van, ha a kormány a felsőoktatást támadja, egy demokráciában ugyanis nagyon fontos joga az embereknek, hogy kérdéseket tehetnek fel a hatalomnak. Egy olyan ember pedig, akinek nem áll rendelkezésére az az eszköztár, amivel kérdéseket tud feltenni, az a hatalom számára sokkal kevésbé veszélyes, mint az, aki kérdéseket tehet fel a hatalomnak – mondta Dopeman, aki szerint a felsőoktatás támadása olyan, mintha Magyarország végvárait támadnák.

Pityinger szerint a Fideszt nem Soros, és nem is az egyetem érdekli, hanem hogy bármi áron megtartsa a szavazóit és ezáltal a hatalmát.

Fiala szerint a CEU-val kapcsolatos törvénymódosítás akár azt a célt is szolgálhatja, hogy a kormány ezzel kényszerítsen ki egy találkozót az amerikai és a magyar vezetők között. Mindenesetre tiltakozás ide vagy oda, Orbán Viktor jelenleg kényelmesen ülhet a dolgozószobájában, látva, hogy sem a balodali ellenzéknek, sem pedig a Jobbiknak nincs fogalma arról, hogy mit csinál – vélekedett Fiala.

Demeter Márta pedig arról beszélt, az egyébként mindig mindent részletesen elemző kormány most nagyon rosszul mérte fel a helyzetet, amikor támadást indított egy a hallgatói és a szakmai értékelések szerint is kiváló teljesítményt nyújtó egyetem ellen. Piros pontot reméltek bizonyos amerikai köröktől azért, mert támadják Soros Györgyöt, Az Egyesült Államok azonban nem úgy működik, mint Magyarország, ráadásul láthatjuk, hogy mindegyik nagy párt kiáll az egyetem mellett – fogalmazott a független képviselő.

A hálapénz kérdésében mindhárman nagyjából azon az állásponton vannak, hogy bár a hálapénz rendszerét mindenki elítéli, az emberek mégis jó szívvel adnak az orvosnak remélve, hogy ezzel megváltják a biztonságukat.

Demeter Márta szerint a hálapénz kiiktatásához az ellátásra és az egészségügyi dolgozók bérezésére is több forrást kellene biztosítania a költségvetésnek.

Kibelezés, péniszlevágás, családtagok lejáratása – ilyen és ehhez hasonló dolgokkal fenyegette meg Simicska Lajos és fia a kormányközeli szereplőket, amiért állítólag a Habony-média megrendelésére paparazzik zaklatják az egykor Orbán Viktor kegyeltjeként számon tartott üzletember családját. Dopeman szerint Simicska megnyilatkozása egy sértett, kétségbe esett ember képét mutatja, aki még mindig a régi szerepében próbál kommunikálni, de ő az a kutya, amelyik harapni már nem tud, mert a fogai már nincsenek meg hozzá.

Demeter Márta szerint más politikai, közéleti szereplők ügyei is rámutatnak arra a rendkívül negatív tendenciára, ami az érdemi viták hiánya, az egyre durvuló személyeskedő, gyalázkodó bulvárpolitizálás nyomán kialakult. A képviselő szerint ha Simicskának a közéletet érdemben befolyásoló, a magyar embereket érintő információi vannak például a miniszterelnök egykori titkosszolgálatai kapcsolatairól, akkor azokat nyilvánosságra kell hozni, egyébként pedig egy teljesen más logikára és hozzáállásra van szükség a politikában. Erkölcsre igenis szükség van a politikában, hiszen a döntéshozóknak óriási felelőssége van azokért az emberekért, akiket kötelességük képviselni és szolgálni – vélekedett. Fiala pedig szkepticizmusának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy ennyi idővel a „G-nap” után vajon miféle információ lehet Simicska kezében, amivel a családján keresztül le tudná járatni Orbán Viktort.

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)