Elborította a szemét a Margitszigetet – FOTÓK!

2020.05.26. Itthon

Elborította a szemét a Margitszigetet – FOTÓK!

Amióta Budapesten is feloldották a karantént, a fővárosiak újra birtokba vették egyik legkedveltebb parkjukat. A Margitsziget hatalmas zöld területe az ivó kutakkal, játszóterekkel, bűbájos tereivel, futópályáival mindig is nagy tömegeket vonzott: kisgyermekes családok, baráti társaságok, szerelmesek, sportolni vágyók, kutyások lepték el. De hiába a jóidő, hiába a Duna közelsége, üröm került a most kilátogatók örömébe, bántóan sok a szemét a közterületen.

 

 

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Budapest parkjainak jelképe is lehetne a Duna ékessége, a fővárosi fenntartású Margitsziget. De csak lehetne, mert az olvasóink által a szerkesztőségünkbe küldött fényképek tanúsága szerint a közkedvelt szigetet elöntötte a szemét. Hiába a kirakott köztéri szemeteskukák, hiába a járókelők, kirándulók jóindulata, a könnyebb darabokat szabadon sodorja a szél. A nájlon zacskók, gyorséttermi üres papírtasakok, cigi csikkek elcsúfítják a zöldbe borult tájat, a virágos kerteket.

"Tavaly nem így nézett ki az biztos, én rendszeresen itt szoktam futni. Most nem csak ápolatlan és koszos, hanem még gyomos is. Itt kertészt jó ideje nem láttunk. Pedig a futópályát is le szokták mosni, nem tudom miért hagyták, hogy egy nagy szemétdomb alakuljon ki, amikor eddig mindig rend volt itt. Az is érzékelhető, hogy itt bizony nem egy napi szemétről van szó.” - panaszolta a képek küldője levelében.

Az AcNews megkereste az olvasók panaszával a Margitszigetet karban tartó FŐKERT- A Fővárosi Kertészeti Nonprofit ZRT-t, de a hivatalos úton küldött e-mailünkre egyelőre nem érkezett válasz. Amint megkapjuk, frissítjük cikkünket.

 

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT