Hollik István: A V4-ek egységesebbek, mint öt éve

Pataki József 2019.06.21. Itthon

Hollik István: A V4-ek egységesebbek, mint öt éve

A Visegrádi Négyeknek sokkal határozottabb és egységesebb álláspontja van most, mint öt éve - emelte ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Hollik Istvánt az európai uniós csúcsról kérdezték. A kormányszóvivő elmondta, sok fontos téma felmerült, de nyilván kiemelt kérdések, hogy ki lesz az Európai Bizottság elnöke, az Európai Parlament elnöke, s kivezeti majd a Tanácsot. A V4-ek abban egységesek, hogy Manfred Webert nem tudják elfogadni bizottsági elnöknek - közölte a kormányszóvivő, hozzátéve: a V4-ek számára több elfogadható ember van a jelöltek között.

Hollik István ezzel együtt azt mondta: fontosak a személyek, de a magyar kormány számára az is lényeges, hogy a magyar emberek által szabott irányt erősen képviselje az Európai Unióban.

Hangsúlyozta, az EU-nak van egy stratégiai dokumentuma, terve, amely a következő öt év politikai iránymutatását tartalmazza.

A magyar kormány mindent megtesz azért, hogy ebbe a dokumentumba bekerüljenek azok az alapelvek, hogy a migrációt meg kell állítani, s hogy a keresztény kultúrát meg kell védeni - szögezte le a kormányszóvivő. (MTI)

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)