Hollik István: A V4-ek között stratégiai szövetség alakult

Pataki József 2019.07.04. Itthon

Hollik István: A V4-ek között stratégiai szövetség alakult

A V4-országok között a bevándorlás kapcsán létrejött időleges szövetség egy stratégiai, erős és hosszú távú szövetséggé alakult – jelentette ki Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

hbs(400x300)

Hollik István kormányszóvivő közölte: az elmúlt napokban az EU-csúcs kapcsán hosszú, változatos tárgyalások voltak a visegrádi 4-ek (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország) között. Az mindvégig biztos volt, hogy a V4-ek egysége megbonthatatlan. Magyarország részéről nincs akadálya annak, hogy a bizottsági elnöki posztra jelölt Ursula von der Leyennel megválasztása után jó kapcsolatot alakítsanak ki. Ennek megvannak a feltételei.

Hozzátette, remélik, hogy jobb lesz ez a bizottsági ciklus, mint az elmúlt öt év. Elvárásuk az, hogy a bizottság új elnöke tartsa tiszteletben a magyar nemzeti szempontrendszert. A magyar emberek ugyanis az európai parlamenti választáson arra hatalmazták fel őket, hogy az EU-ban azt képviseljék: a bevándorlást meg kell állítani, vissza kell szerezni Európa biztonságát, meg kell védeni az európai keresztény kultúrát, s tisztelni kell a nemzeteket – szögezte le a kormányszóvivő. (MTI)

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)