Huszonhárommillió forintból 69 kerékpáros program valósulhat meg idén

AC News 2019.05.15. Itthon

Huszonhárommillió forintból 69 kerékpáros program valósulhat meg idén

Huszonhárom millió forintból hatvankilenc kerékpáros túra és program valósulhat meg idén a Kerékpárral 7 határon át programsorozat keretén belül - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.

    

hbs(400x300)

A közleményben azt írták, a tárca februárban kiírt pályázatán hazai és határon túli egyesületek, közalapítványok, települési önkormányzatok vagy azok intézményei nyertek el legfeljebb 400 ezer forintot a programok megrendezésére.
A programok megrendezésének határideje október vége. A szervezők utófinanszírozásban kapják meg a támogatást - tették hozzá.
Ismertették, a Kerékpárral 7 határon át programsorozat 2015-ben indult, akkor ötmillió forintos keretösszegből kilenc eseményt rendeztek. 2017-ben rekordszámú, összesen 47 túrát és kerékpáros programot szerveztek.
A közlemény szerint a programok célja többek között a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás, a határon átnyúló kerékpáros útvonalak népszerűsítése, a határmenti térségek értékeinek megismertetése és a szomszédos országokkal fenntartott kapcsolatok erősítése. A túrák továbbá elősegítik a biztonságos közlekedésre nevelést és a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályok tudatosítását.
A támogatott pályázók, programok listája a kormany.hu honlapon érhető el.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)