Kovács István: Jogilag értelmezhetetlen a fenyegetés

AC News 2017.04.04. Itthon

Kovács István: Jogilag értelmezhetetlen a fenyegetés

Jogilag értelmezhetetlen, ha egy tagállamot azzal fenyegetnek, hogy kiteszik az Európai Unióból - mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Az elemzőt azzal kapcsolatban kérdezték a műsorban, hogy a The Times című konzervatív brit napilapban kedden - saját forrásra hivatkozva - azt írta, Franciaország, Németország és 21 más EU-tagállam még az idén olyan ultimátumot intéz Magyarországhoz és Lengyelországhoz, amelynek értelmében vagy elfogadják a migránsok rájuk jutó áttelepítési kvótáját, vagy távoznak az Európai Unióból.

Kovács István szerint nem létezik olyan uniós eljárás, amellyel ki lehetne zárni a tagállamokat a szervezetből. "Az én legjobb tudomásom szerint soha nem is merült fel ilyen eljárás az Európai Unió fejlődése során" - fogalmazott.

Megjegyezte, politikailag is abszurd a téma, hiszen a unió történelmében először fordul elő, hogy egy tagállam kilép a szervezetből, így arról beszélni, hogy kizárnak tagállamokat, nem ésszerű és gyengíti az egységet.

 

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a konzervatív brit napilapban megjelent írásra reagálva az MTI-nek azt mondta, a keménykedő brüsszeli csúcsvezetők renitensként kezelik és a "büntetőpadra" akarják ültetni Magyarországot.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)