Kovács Zoltán: Adott esetben megéri 200 millióért a CNN-ben lenni

AC News 2017.03.24. Itthon

Kovács Zoltán: Adott esetben megéri 200 millióért a CNN-ben lenni

Adott esetben megéri 200 millióért a CNN-ben szerepelni – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV-ben. Szerinte az Emberi Jogok Európai Bíróságának a jogszerűtlen fogvatartásról szóló döntése abszurd.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Rolling Stones koncerttel kerülne a világ érdeklődésének középpontjába Budapest. A világ egyik leghíresebb zenekarát a vizes világbajnokság nyitó ünnepségére hívnák meg a szervezők.

„Az, hogy a vizes világbajnokság nyitóünnepségén ki lép fel, nem a kormány, hanem a rendezvényszervezők kompetenciája” – mondta Kovács Zoltán az ATV Start című műsorában. A kormányszóvivő szerint az a fontos egy ilyen eseménynél, hogy minél nagyobb legyen a hozadéka, mint például a reklámérték.

Az Index információi szerint a CNN 200 millió forintért jelentkezne be a budapesti vizes VB-ről. Arra a kérdésre, hogy megéri-e 200 millióért a CNN-ben benne lenni, a kormányszóvivő így válaszolt:

„Adott esetben, ha szükség van rá, és visszahozza az árát, akkor megéri”.

„Ne felejtsük el azt, hogy Magyarország fel akar mutatni egy teljesítményt a vizes világbajnokság kapcsán. Részben ezért vállaltuk el azt, hogy a négy évvel később esedékes versenyhez képest elvállaltuk, hogy beugrottunk a mexikóiak helyére, és méltó módon fogjuk elindítani magát a rendezvényt” – folytatta Kovács Zoltán.

A beruházásokkal kapcsolatban a kormányszóvivő elmondta, hogy „nem csúsztak meg az idővel”, csak olyat vállaltak, amiben eleve szorított az idő, arról is beszélt, hogy „nem kerülték meg a közbeszerzési szabályokat, hanem azt a változatot használták, ami ilyenkor a magyar vagy az EU-s törvények alapján használható”.

Jogszerűtlenül tartotta fogva Magyarország a tranzitzónában a menedékkérőket, majd dobta őket vissza Szerbiába – erről döntött az Emberi Jogok Európai Bírósága.

A kormányszóvivő teljesen abszurdnak tartja ezt a döntést, és fellebbezni fognak ellene.

„Két olyan emberről hozott a bíróság döntést, akikről fogalmunk sincs, hogy hol vannak, állítólag nyilatkoztak arról, hogy a Helsinki Bizottság képviselheti őket. Tulajdonképpen azt vitatja ez a döntés, hogy van-e jogunk eldönteni, hogy kit engedünk be ebbe az országba, vagy pedig kvázi kötelező eljárnunk úgy, ahogy az Európai Bíróság gondolná” – véli Kovács.

Szerinte azért döntött így a bíróság, „mert olyan szakértői anyagokra illetve riportokra hagyatkozva hozta meg a döntést, amit maga a Helsinki Bizottság, vagy a hozzájuk tartozó, külföldről finanszírozott szervezetek adtak”.

A kormány még nem tárgyalt az Emberi Jogok Európai Egyezményének felfüggesztéséről – közölte Lázár János kancelláriaminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az elképzelést a hét elején elsőként Vejkey Imre KDNP-s képviselő vetette fel a parlamentben.

Ezzel kapcsolatban a kormányszóvivő azt mondta, meg kell vizsgálni azokat a körülményeket, amik között döntések és vélemények fogalmazódnak meg, az igazságügyi minisztériumnak ez is a feladata.

Március végével kivezetik a letelepedési kötvényeket Magyarországon szabadon ténykedő orosz ügynökökről, az állami tévé segítségével közvetített Kreml-propagandáról és a politikusok tanácsadóinak átvilágításáról is beszélt egy kiugrott kémelhárító az Indexnek.

A Párbeszéd szerint az interjúból az derült ki, hogy Orbán Viktor átjátssza az országot az oroszoknak, a magyar szolgálatok a Fidesz nyomozására hagyták, hogy az oroszok gyakorlatilag megszállják az országot, uralják a közmédiát. A Párbeszéd hazaárulás miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen – közölte a párt kedd délután.

„A letelepedési kötvényeket március végével beszüntetjük, illetve nincsen rájuk szükség. A technikai kifuttatás akár szeptemberig is eltarthat”– közölte a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán szerint az interjúban megszólaló ember egy lefokozott, vagyis sértett volt titkosszolgálati munkatárs, aki maga is utalt arra, hogy a saját felelősségét is meg kéne vizsgálni a romagyilkosságokkal kapcsolatban.

 

 

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT