Kovács Zoltán: Adott esetben megéri 200 millióért a CNN-ben lenni

AC News 2017.03.24. Itthon

Kovács Zoltán: Adott esetben megéri 200 millióért a CNN-ben lenni

Adott esetben megéri 200 millióért a CNN-ben szerepelni – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV-ben. Szerinte az Emberi Jogok Európai Bíróságának a jogszerűtlen fogvatartásról szóló döntése abszurd.

Cba - cikk közötti

Rolling Stones koncerttel kerülne a világ érdeklődésének középpontjába Budapest. A világ egyik leghíresebb zenekarát a vizes világbajnokság nyitó ünnepségére hívnák meg a szervezők.

„Az, hogy a vizes világbajnokság nyitóünnepségén ki lép fel, nem a kormány, hanem a rendezvényszervezők kompetenciája” – mondta Kovács Zoltán az ATV Start című műsorában. A kormányszóvivő szerint az a fontos egy ilyen eseménynél, hogy minél nagyobb legyen a hozadéka, mint például a reklámérték.

Az Index információi szerint a CNN 200 millió forintért jelentkezne be a budapesti vizes VB-ről. Arra a kérdésre, hogy megéri-e 200 millióért a CNN-ben benne lenni, a kormányszóvivő így válaszolt:

„Adott esetben, ha szükség van rá, és visszahozza az árát, akkor megéri”.

„Ne felejtsük el azt, hogy Magyarország fel akar mutatni egy teljesítményt a vizes világbajnokság kapcsán. Részben ezért vállaltuk el azt, hogy a négy évvel később esedékes versenyhez képest elvállaltuk, hogy beugrottunk a mexikóiak helyére, és méltó módon fogjuk elindítani magát a rendezvényt” – folytatta Kovács Zoltán.

A beruházásokkal kapcsolatban a kormányszóvivő elmondta, hogy „nem csúsztak meg az idővel”, csak olyat vállaltak, amiben eleve szorított az idő, arról is beszélt, hogy „nem kerülték meg a közbeszerzési szabályokat, hanem azt a változatot használták, ami ilyenkor a magyar vagy az EU-s törvények alapján használható”.

Jogszerűtlenül tartotta fogva Magyarország a tranzitzónában a menedékkérőket, majd dobta őket vissza Szerbiába – erről döntött az Emberi Jogok Európai Bírósága.

A kormányszóvivő teljesen abszurdnak tartja ezt a döntést, és fellebbezni fognak ellene.

„Két olyan emberről hozott a bíróság döntést, akikről fogalmunk sincs, hogy hol vannak, állítólag nyilatkoztak arról, hogy a Helsinki Bizottság képviselheti őket. Tulajdonképpen azt vitatja ez a döntés, hogy van-e jogunk eldönteni, hogy kit engedünk be ebbe az országba, vagy pedig kvázi kötelező eljárnunk úgy, ahogy az Európai Bíróság gondolná” – véli Kovács.

Szerinte azért döntött így a bíróság, „mert olyan szakértői anyagokra illetve riportokra hagyatkozva hozta meg a döntést, amit maga a Helsinki Bizottság, vagy a hozzájuk tartozó, külföldről finanszírozott szervezetek adtak”.

A kormány még nem tárgyalt az Emberi Jogok Európai Egyezményének felfüggesztéséről – közölte Lázár János kancelláriaminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az elképzelést a hét elején elsőként Vejkey Imre KDNP-s képviselő vetette fel a parlamentben.

Ezzel kapcsolatban a kormányszóvivő azt mondta, meg kell vizsgálni azokat a körülményeket, amik között döntések és vélemények fogalmazódnak meg, az igazságügyi minisztériumnak ez is a feladata.

Március végével kivezetik a letelepedési kötvényeket Magyarországon szabadon ténykedő orosz ügynökökről, az állami tévé segítségével közvetített Kreml-propagandáról és a politikusok tanácsadóinak átvilágításáról is beszélt egy kiugrott kémelhárító az Indexnek.

A Párbeszéd szerint az interjúból az derült ki, hogy Orbán Viktor átjátssza az országot az oroszoknak, a magyar szolgálatok a Fidesz nyomozására hagyták, hogy az oroszok gyakorlatilag megszállják az országot, uralják a közmédiát. A Párbeszéd hazaárulás miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen – közölte a párt kedd délután.

„A letelepedési kötvényeket március végével beszüntetjük, illetve nincsen rájuk szükség. A technikai kifuttatás akár szeptemberig is eltarthat”– közölte a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán szerint az interjúban megszólaló ember egy lefokozott, vagyis sértett volt titkosszolgálati munkatárs, aki maga is utalt arra, hogy a saját felelősségét is meg kéne vizsgálni a romagyilkosságokkal kapcsolatban.

 

 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Lajcsi felesége súlyos milliókra perelheti a magyar államot

Virág Márton 2022.12.08.
„Kérjen bocsánatot a meghurcolt Galambos Boglárkától a hatóság.”

Fésűs Nelly tabutémákat döntöget: szülőszobai élményeiről beszélt

Polesz Anita 2022.12.07.
Fésűs Nelly és még két közismert édesanya kendőzetlen őszinteséggel, tabuk nélkül mesélnek a hétköznapjaikról és az életükről egy most megjelent könyvben, úgy, ahogy eddig m&e...

Kabát Peti karácsonykor is akcióban: Aki megteheti, annak kutya kötelessége segíteni

AC News 2022.12.06.
Az egykori válogatott sportoló rendszeresen jótékonykodik, ezúttal korábbi sporttársaival és zenészekkel fogott össze a nélkülöző családok megsegítéséért.

Huppsz

Gőzerővel készül képzőművészeti kiállítására Kozsó

Pataki József 2022.12.08.
Az énekes festményeit már bemutatták Párizsban, Hongkongban és Szingapúrban. 2023-ban pedig az egyik budapesti galériában is kiállításra kerülnek az alkotásai.

Komoly kijelentés: Szabó Ádám új párja az énekes mellett szeretne megöregedni

Marinov Zsuzsanna 2022.12.08.
Még nagyon friss az énekes és a modell kapcsolata, de úgy tűnik, szélsebesen haladnak előre. Legutóbbi posztja alapján Szabó Ádám új kedvese már a közös jövőt tervezgeti.

Mai cuki: Rúzsa Magdi ikrei így várták a Mikulást

Marinov Zsuzsanna 2022.12.08.
A fotó alapján, az énekesnő 10 hónapos ikrei, Keve, Lujza és Zalán nagyon izgatottnak tűntek.   
video3a - Kategóriák között
video4 - Kategoriak között
video3 - Kategoriak között

AC News

Rendőrökre támadt egy férfi:Nem megyek veletek, dögöljetek meg!

Polesz Anita 2022.12.08.
Elkóborolt kislánya buktatta le a körözés alatt álló férfit, aki bekattant a hatóság látványától.

Veszélyes perecet vontak ki a forgalomból

Polesz Anita 2022.12.08.
Idegen anyag, szövetdarab lehetséges jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Genuss Plus Kids Mini Perecet.

Ismét tarolt Django, a NAV rutinos szolgálati kutyája - Videó

Polesz Anita 2022.12.08.
A NAV munkatársai több mint kétezerötszáz doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak Hegyeshalomnál. Segítségükre volt Django, a rutinos szolgálati kutya.

Sziréna

Durva fenyegetést kapott az egyik fővárosi tankerületi központ vezetőjének családja

Polesz Anita 2022.12.08.
Elmegyünk éjszaka a gyerekeidért és el fogjuk vágni a torkukat te mocskos rohadt büdös k…” „… anyádat is kibelezzük. Légy résen éjszaka.” – olvasta 2022. október 7-én ...

Megvan a végleges ítélet a várpalotai lezuhant körhinták ügyében

Polesz Anita 2022.12.08.
Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a várpalotai hintabaleset két vádlottját a Veszprémi Törvényszék csütörtökön.

Halálos balesetet okozott egy piros lámpánál zebrára lépő gyalogos - Videó

Polesz Anita 2022.12.07.
Egy 31 éves férfi a Blaha Lujza térnél lévő egyik zebránál, ittasan, a piros lámpa ellenére lépett le az úttestre. Egy motoros elütötte, aki a baleset miatt több mint egy évvel később az ...
video5 - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között

Itthon

Hornung Ágnes: nyolcvan százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma

Pataki József 2022.12.08.
Európai összehasonlításban is kiemelkedő mértékben, nyolcvan százalékkal emelkedett Magyarországon a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt években - mondta a családokért felelős álla...

Halász János az ÁSZ-hoz fordult a baloldal külföldi finanszírozása ügyében

Pataki József 2022.12.08.
Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese közérdekű bejelentéssel fordult az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) a "baloldal külföldi finanszírozása" ügyében.

Bakondi: idén eddig 258 ezer határsértőt fogtak el

Pataki József 2022.12.08.
Idén eddig 258 ezer határsértőt fogtak el a magyar rendőrök, míg tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 113 ezer volt - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtök reggel az M1 aktuális c...

Világ

Az amerikai gyerekek körében drámaian nőtt a túlzott marihuána-fogyasztáshoz kötődő orvosi esetek száma

Pataki József 2022.12.08.
Radikálisan megugrott a marihuána okozta mérgezéses esetek száma a gyerekek körében az Egyesült Államokban, eközben csökkent a mértéktelen alkoholfogyasztás  az elmúlt két évtizedben -...

Putyin: a háború elhúzódhat, de nincs szükség további mozgósításra

Pataki József 2022.12.08.
Az ukrajnai "különleges hadművelet" elhúzódhat, de nincs szükség további mozgósításra Oroszországban - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Civil Társadalom és Emberi Jogok Fejlesztése...

Fehér Ház: Ukrajna szuverén döntése, hogy a megkapott fegyvereket hol és mikor használja fel

Pataki József 2022.12.08.
Az Egyesült Államok soha nem bátorította Ukrajnát arra, hogy támadást intézzen orosz terület ellen, de a megkapott fegyverek felhasználásáról Ukrajna hoz döntést - jelentette ki a Fehér Há...
video4 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

Profil

Út a sikerig: Alkalmazottból lett Budapest legexkluzívabb klinikájának tulajdonosa

AC News 2022.12.03.
Közel 20 évvel ezelőtt még csak egy álmot dédelgetett a fiatal lány, ma már sikeres vállalkozó. Slamovits-Horváth Beáta bejárta a ranglétra minden lépcsőfokát, amerikai multiknál alapozta ...

Dr. Merkely Béla: Nem értik az emberek, miért kell egészségesen élni

Pataki József 2022.11.19.
A héten nyitották meg az ETELE Plázában a Body Worlds kiállítást, ahol feldarabolt emberi testeket, állatokat és a test más anatómiai struktúráit mutatják be plasztináció segíts&eac...

Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Pataki József 2022.11.05.
Az edző, már gyermekkora óta sportol minden egyes nap, így nem volt kérdés annak idején, hogy milyen irányba fog elmozdulni az élete. Azóta rengeteg versenyen mérettette meg magát, és sikert sikerre halmozott. &Eacu...

Amiről beszélnek

Johnny Depp még mindig küzd a kamuprofilokkal

Pataki József 2022.12.08.
Johnny Depp még nyáron tett közzé Facebook-oldalán egy bejegyzést, melyben felhívja a figyelmet arra, hogy sajnos sokan visszaélnek a nevével. Megosztotta a valós, saját közösségi média felületein...

A válófélben lévő Peller Mariann szerint kísértésre szükség van

Marinov Zsuzsanna 2022.12.08.
10 év házasság után válik Peller, aki a könyvbemutatóján fogalmazta meg gondolatait a házasságról és a szerelemről.  

Szorcsik Viki könnyek között árulta el elhunyt testvérének tett ígéretét

Marinov Zsuzsanna 2022.12.08.
Az egykori sorozatsztárt sorra érik a csapások. Nemrégiben agyvérzéssel szállították kórházba az édesanyját, az év elején pedig elveszítette imádott bátyját. Szorcsik ...
video5 - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között
video3a - Kategóriák között
Remiz uzlethaz - felugro