Kövér László: A V4-ek nem a probléma, hanem a megoldás Európa számára

Pataki József 2019.06.28. Itthon

Kövér László: A V4-ek nem a probléma, hanem a megoldás Európa számára

A visegrádi országok nem a problémát, hanem a megoldást jelentik Európa számára - jelentette ki az Országgyűlés elnöke a visegrádi négyek (V4) parlamenti elnökeinek találkozója és a négy parlament labdarúgócsapatának tornája alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, a szlovákiai Poprádon.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Kövér László elmondta, hogy a visegrádi négyes együttműködés nem csupán működik, de mára megkerülhetetlenné is vált az európai uniós politikában.

Ehhez hosszú évek kitartó, következetes munkája kellett minden érintett kormány és házelnök részéről is - tette hozzá, megjegyezve, hogy Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia parlamentjeinek együttműködése hozzájárult az érintett országok kormányainak erőfeszítéseihez is.

Rámutatott, hogy miközben a V4-es együttműködés kormányzati szinten is kiválóan működött, és remélhetőleg az EU új intézményi vezetőinek kiválasztásában is eredményes lesz, a visegrádi országoknak azt kell sugároznia, hogy mi nem vagyunk egy problémás régió. Európa problémája Nyugaton van – fogalmazott a házelnök. (MTI)

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)