Nemesi Pál Szegedről: Egy fejlett város nem elképzelhető fejlett ipar nélkül

Pataki József 2019.07.11. Itthon

Nemesi Pál Szegedről: Egy fejlett város nem elképzelhető fejlett ipar nélkül

A politikus, aki a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Hír TV szerdai adásában úgy vélekedett, hogy az elmúlt 17 év, amióta Botka László szocialista polgármester vezeti a várost, de különösen az utóbbi két ciklus, vitával terhelt időszak volt.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Ez pedig rányomta a bélyegét a gazdaságra is, hiszen az elmúlt két évtizedben nem történt komoly iparfejlesztés és beruházás Szegeden. Márpedig egy fejlett város nem elképzelhető fejlett ipar nélkül - mondta.

Elsősorban a városvezetésnek és a vállalkozói szférának a gazdaságfejlesztést illető eltérő elképzelései miatt döntött úgy, hogy elvállalja a polgármester-jelöltséget. Annál is inkább, mert egy várost nemzetközi szinten jól menedzselni csak úgy lehet, ha a városvezetés a kormánnyal megfelelő együttműködést alakít ki és közösen lobbiznak a működő tőke bevonzása érdekében. Ez az utóbbi időben teljes mértékben elmaradt - mondta.

Hibának nevezte azt is, hogy a Modern városok program keretében megfogalmazott elképzeléseknek is csak a töredéke valósult meg Szegeden. A szegediek számára fájdalmas, hogy továbbra is hiányzik a mindennapi életet megkönnyítő harmadik Tisza-híd - tette hozzá Nemesi Pál.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)