Nógrádi György: Magyarországnak és Európának Merkel győzelme az érdeke

AC News 2017.03.27. Itthon

Nógrádi György: Magyarországnak és Európának Merkel győzelme az érdeke

Magyarországnak és Európának Merkel, illetve a CDU-CSU pártszövetség győzelme az érdeke a szeptemberi német szövetségi választásokon - jelentette ki a Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Magyarországnak egy stabil Németország az érdeke; "Merkellel ugyan vannak vitáink, ám ki tudunk jönni vele". Martin Schulz a szociáldemokraták jelöltje viszont egy teljesen új politikát szeretne, ami ütközik a magyar érdekekkel, sőt szemben áll az amerikai elnök, Donald Trump politikájával is - közölte. Mivel Németország nincs egy súlycsoportban a globális hatalomként működő Egyesült Államokkal, Európa szembe kerülne Amerikával is - tette hozzá.

 

A hétvégi Saar-vidéki tartományi választásokat elemezve, ahol a CDU győzelmet aratott a szociáldemokratákkal szemben, Nógrádi György úgy vélekedett, hogy a tavalyi öt elbukott tartományi választás után Merkel egy kicsit megnyugodhat. Így készülhet a következő két, schleswig-holsteini és észak-rajna-vesztfáliai voksolásra - mondta Nógrádi György.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT