Orbán mai beszéde után Brüsszelhez szaladt a DK

2019.01.10. Itthon

Orbán mai beszéde után Brüsszelhez szaladt a DK

Manfred Weberhez fordult a DK európai képviselője.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Orbán Viktor a mai sajtótájékoztatóján arról beszélt: az lenne kívánatos, ha az EP-választás után az Európai Parlamentben a migrációellenes pártok, az Európai Bizottságban pedig a migrációellenes biztosok lennének többségben - írja a Demokratikus Koalícióhoz közel álló Nyugatifeny.hu.

A cikk úgy folytatja: Orbán szerint a modern európai kereszténydemokrácia legjobb modelljét Brazíliában találjuk – ahol nemrég választották elnökké a szélsőjobboldali, katonai diktatúráról ábrándozó Jair Bolsonarót.

Orbán mai kijelentései miatt Molnár Csaba, a DK európai képviselője levélben fordult Manfred Weberhez, a Fidesz európai pártcsaládjának frakcióvezetőjéhez és EP-választási csúcsjelöltjéhez. Ahhoz a Mafred Weberhez, akiről ma Orbán azt nyilatkozta, hogy “bepalizták a CEU ügyében”. Molnár szerint az európai magyarok ugyanis joggal kíváncsiak arra, mit szól Weber a magyar miniszterelnök nézeteihez, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a Néppárt migrációs politikájával és kereszténydemokrata értékeivel.

"Remélem, hogy a mai Orbán-nyilatkozat után a Néppárt eddig hezitáló vezetői is tisztán látják: Orbán helye nem a kereszténydemokrata pártcsaládban, hanem a 20. századi történelem legsötétebb idejéből ismerős szélsőjobboldalon van. Ezért a Fideszt ki kell zárni az Európai Néppártból!” – idézi a Nyugati fény a DK politikusának közleményét.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)