Orbán Viktor: A jövőben is lesznek harcok, de a közép-európaiak kiállnak egymásért

Pataki József 2019.07.03. Itthon

Orbán Viktor: A jövőben is lesznek harcok, de a közép-európaiak kiállnak egymásért

Súlyos hibák történtek az elmúlt években Európában, ezeket most ki lehet javítani - köztük a gazdaságpolitikában és a bevándorlási ügyekben elkövetett hibákat - erről beszélt Orbán Viktor az M1-nek, néhány perccel az uniós csúcs vége után. A miniszterelnök hozzátette, hogy olyan vezetők kerülnek az uniós intézmények élére, akik Magyarország szempontjából jó eséllyel jó politikát fognak folytatni - írja a hirado.hu.

hbs(400x300)

„Nagy volt a tét, arról kellett dönteni, hogy a következő években az európai intézmények élén kik állnak majd. Magyar szempontból olyan emberek kerülnek-e pozícióba, akik tisztelik Magyarországot és ismerik Közép-Európa történelmét, illetve akik értik a keresztény kultúra fontosságát” – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek.

„Fontos tartalmi kérdésekben foglaltunk állást a személyi döntésekkel kapcsolatban. Tudtuk tartani, amit vállaltunk, olyan személyek kerülnek az unió élére, akik jó eséllyel jó politikát folytatnak majd" – hangsúlyozta a miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy Ursula von der Leyen lehet az Európai Bizottság új elnöke.

Ezek a vezetők most kezdenek el dolgozni, a munka elején vagyunk, amely nem kicsi és nem könnyű, mert az elmúlt években súlyos hibák történtek – mondta, majd hozzátette: ezeket a hibákat ki kell javítani, a migrációs politikában és a gazdaságpolitikában egyaránt voltak hibák. (ORIGO)

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)