Orbán Viktor: A liberálisok a szabadság első számú ellenségei

2019.01.10. Itthon

Orbán Viktor: A liberálisok a szabadság első számú ellenségei

Fotó: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök tartotta ma az idei év első Kormányinfóját. Adatokat sorolva mondta: Magyarország jobban teljesít. Kifejtette: sorsdöntő EP-választás előtt állunk, a cél, hogy ne a bevándorláspárti erők legyenek többségben az EU-ban. Kérdésre válaszolva úgy vélekedett, a magyar ellenzék a közös EP-listával a saját sírját ássa.

hbs(400x300)

 

A kormányfő a Kormányinfón elmondta, a GDP tavalyi növekedése 4,6 százalék lehet, az államadósság a GDP 71 százalékára csökkent 2018 végére, a tavalyi hiány pedig 2 százalékon megállt. A szerdai kormányülésen meghallgatták Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolóját. Eszerint tavaly a háztartások fogyasztása 6 százalékkal nőtt, a bruttó bérek pedig átlagosan 11 százalékkal. A gazdaság stabil és erőteljesen növekszik. „Magyarország jobban teljesít" - hangsúlyozta a miniszterelnök.

A családokról szóló konzultáción 1,382 millió kérdőívet küldtek vissza – jelentette be Orbán Viktor, hozzátéve: az ország jövője a családokban van. A konzultációból kiderült, hogy újabb lépésekre van szükség, a kormányzati intézkedések kidolgozása megkezdődött..

30 éve szabadon címmel indul kétéves emlékév – jelentette be a kormányfő. Az emlékbizottság vezetője Kövér László lehet, és Gulyás Gergely képviseli majd a kormányt.

A májusi EP-választásról elmondta: „sorsdöntő EP-választás előtt állunk. Továbbra sem támogatjuk a kötelező kvótát, és az uniós pénzeket nem a migránsokra kell költeni. Két célt fogalmaztunk meg az EP-választásra: minden uniós intézményben legyenek többségben a bevándorlásellenes erők, ennek a választásnak az eredményeként a Fidesz legyen a legsikeresebb párt Európában”.

Kilenceurópai uniós ország nem szavazta meg az ENSZ migrációs paktumát – mondta Orbán Viktor, aki szerint ez már egy komoly siker. Európai szintű demokratikus legitimáció hiányzik az Európai Bizottság mögül, éppen ezért a Fidesz listáját az a személy vezeti, akit a kormány később uniós biztosnak jelöl majd, így csökkentve a demokratikus deficitet – tette hozzá. Ez a személy Trócsányi László, jelenlegi igazságügyi miniszter.

A kormányfő az MTVA-nak arra a kérdésére, hogy Verhofstadt belga kormányfő nem tartja demokratának a magyar kormányfőt, azt válaszolta: oda jutott a liberális gondolkodás, hogy a liberálisok mára a szabadság első számú ellenségei lettek.

További kérdésekre elmondta: nem várható meglepetés abban, hogy kit jelöl a Magyar Nemzeti Bank élére. A Budapest Bankot visszaadják a magánszektornak. A Paksi Atomerőmű bővítéséről kijelentette: azon dolgoznak, hogy a csúszás minél rövidebb legyen. A szerződési feltételeket nem kell módosítani.

„Az ellenzék a saját sírját ássa” - mondta az Origo azon kérdésére a miniszterelnök, miszerint mit gondol arról, hogy egységes ellenzéki lista lesz az EP-választáson. Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki pártok Judith Sargentinivel együtt tüntettek, azt felelte, hogy ez a világos bizonyítéka annak, hogy az ellenzék a bevándorláspárti erők oldalán áll.

Egy, a környezetében élők gazdagodását firtató kérdésre azt mondta: „Az a meggyőződésem, hogy a mindenkori magyar kormányfőnek nem szabad üzleti kérdésekkel foglalkoznia, a politika és az üzlet mindig el lesz választva egymástól.” Hozzátette: Magyarországon ma kormányellenes, liberális médiatöbbség van. „Mindennap, amikor fölkelek, azt látom, hogy ellenszélben kell dolgoznom.”

„Zéró toleranciát kell követnie a kormánynak a korrupció tekintetében” - mondta egy másik kérdésre Orbán Viktor. Felidézte, hogy 2010 előtt a pénz egy jelentős részét ellopták, ezért sem volt érezhető gazdasági teljesítmény. Kizárt, hogy a mostani gazdasági adatok fényében komoly korrupció lenne, mivel a korrupt országok nem fejlődnek. A kormány folyamatosan intézkedik a korrupció ellen, a nagy és kis korrupció ellen is fel kell lépni. A kormányzat adóintézkedései is nagyban fehérítették a gazdaságot. 

A munka törvénykönyvének módosításával kapcsolatban a kormányfő kifejtette: pozitív helyzet a munkaerőhiány, mivel így a dolgozók kerülnek alkupozícióba. Ez az egész helyzet a munkavállalók szempontjából jó helyzet. Szólt arról is, hogy a vállalkozók és a munkavállalók feladata a bérekről való megegyezés, nem a kormány akarta, hogy megmondja, mennyi legyen a béremelés. Ezt a filozófiát szeretnék követni, hogy a béremelés mértékéről a gazdasági élet szereplői állapodjanak meg.

„Nincs magyar céldátum az euró bevezetésére, a kivárás politikáját követem” - mondta egy másik kérdésre Orbán Viktor. Folyamatosan vizsgálják a nemzeti érdek szempontjából az eurózónába való belépés lehetőségét - tette hozzá.

A bevándorlás kérdésében, a család kérdésében és a keresztény kultúra védelme ügyében Magyarországon illiberális többség van – jelentette ki a kormányfő.

A közbeszéd színvonalának romlásáról azt mondta: Magyarországon az emberek felnőttek, és mindenki felelős a saját szavaiért és tetteiért.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)