Orbán Viktor hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be

2019.02.10. Itthon

Orbán Viktor hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be

Vasárnap délután megtartotta huszonegyedik évértékelőjét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Várkert Bazárban. Orbán Viktor beszédében hétpontos családpolitikai akciótervet jelentett be.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Orbán Viktor - a Nekünk Magyarország az első feliratú pulpitushoz lépve - azzal kezdte: soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt. "Harmadszor is kétharmaddal nyertük meg az országgyűlési választásokat. A magyar gazdaság pedig 5 százalékkal növekedett" - mondta Orbán Viktor, aki szerint van összefüggés a kettő között, és egyik eredményt sem adták ajándékba. A kormányfő köszönetet mondott a magyaroknak a kemény munkáért, majd Wass Albertet idézte: "együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség".

Orbán Viktor szerint jó pályán van az ország, hiszen "egy ma született magyar gyermek úgy számolhat, hogy jó eséllyel meg fogja élni a XXII. századot, a házasságok száma növekszik, a foglalkoztatottságot 55-ről 70 százalékra emeltük, a munkanélküliséget harmadára csökkentettük, a minimálbért duplájára emeltük." A miniszterelnök szerint a nemzet tíz év alatt talpra állt, "visszavette az önrendelkezés jogát", így sikerrel tudja megvívni a rá váró csatákat: "győzni fogunk, újra és újra győzni fogunk!" Orbán Viktor szerint nem az jelenti a győzelmet, ha "a pártunk nyer", hanem ha "az országunk nyer".

A legkeményebb dió a kormányfő szerint, hogy megnyissák a felemelkedés útját a szegényeknek, akikről mindenki más lemondott. Szerinte a baloldal bűne, hogy segéllyel tartották féken őket, "nem vették emberszámba őket", és "elfogadták a megélhetési bűnözést". Orbán Viktor szerint a konzervatív kormány viszont megfékezte a bűnözést, és akik a gyerekeikből akartak megélni, azokkal nem voltak elnézőek. 

Orbán az ellenzékről is szót ejtett, őket Soros György fizetett embereinek tartja. Elképesztőnek nevezte, hogy az MSZP-től és a DK-tól a Jobbikig tartó ellenzéki összefogással megtörténhetett a szocialisták és a szélsőjobb koalíciója. Ez "maga a politikai pornográfia".

Orbán Viktor szólt arról is: 30 éve azt gondoltuk, hogy a történelem szemétdombjára került a nemzetköziség, ehhez képest megint nemzetek nélküli világot hirdetnek, és nemzetek feletti világkormányt eszkábálnak egyesek. Orbán szerint Brüsszelben már bevetésre készen áll az a hétpontos terv, ami bevándorlókontinenssé tenné Európát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait és terítéken van a migránsvízum bevezetése is - sorolta Brüsszel bevándorláspárti intézkedéseit a kormányfő. A bevándorlóbarát, kevert népességű országokban muszlim-keresztény kultúra jön létre, az iszlám dominanciájával. A kormányfő szerint az egykori nagy keresztény országok teljesen átalakulnak, elmennek a végállomásig, és nincsen retúrjegy. Közép-Európának azonban még megvan a lehetősége, hogy maga választhassa meg a jövőjét - tette hozzá.

Mindezek után hétpontos családtámogatási tervet jelentett be Orbán Viktor.

1) Az első pont szerint minden 40 év alatti család 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt kap, 3 gyerek után a teljes kölcsön visszafizetését elengedik.
2) A második pont a CSOK bővítése. Egy kétgyermekes család 22, egy háromgyermekes pedig 35 milliós támogatást kap új vagy használt lakás vásárlására.
3)
A második gyermek születésekor 1, harmadik gyermek érkezésekor 4 millió forintot, minden további gyereknél 1-1 millió forintot vállal át a kormány a szülők jelzálog-hiteléből.
4) Minden négygyermekes családanya mentesül a személyi-jövedelemadó fizetése alól.
5) Ezzel együtt a kormány elindítja a nagycsaládok számára a kevezményes autóvásárlás lehetőségét. A 
7 személyes autókra 2 és fél millió vissza nem térítendő támogatást ad a kormány.
6) Gigantikus bölcsődeépítési program indul, a kormány célja, hogy 2022-re 21 ezer új férőhely létesüljön, így minden szülő bölcsődébe viheti a gyermekét.
7) A hetedik pont: a kormány bevezeti a nagyszülői gyedet, ha a szülők úgy döntenek, a nagyszülők maradhatnak otthon a gyermekkel.

Orbán Viktor bejelentette, hogy kormány a fiatalok idegennyelvi tudása terén is áttörést szeretne elérni. Ennek érdekében az érettségi előtt a magyar diákok kétszer két heti külföldi tanfolyamon vehetnek majd részt, aminek a kormány vállalja a költségét. Ezzel együtt a miniszterelnök egy 700 milliárd forintos egészségügyi fejlesztési programot is bejelentett.

Orbán Viktor végül hazánk megvédésére és országépítő munkára hívott mindenkit. "Képviselőink Brüsszelben állják a sarat, fiataljaink okosabbak és tehetségesebbek, mint mi magunk. Szomszédaink szívesen társulnak velünk, véget ért a 100 év magyar magány korszaka. Némi humor és vidámság hiányzik csak, de arról majd a magyar ellenzék gondoskodik" - mondta Orbán Viktor.

"A legnagyobb győzelmek még csak most jönnek, szerencsésen állnak együtt a csillagok. Magyarország mindenek előtt" - zárta beszédét a miniszterelnök.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)