Rétvári: az Európai Unió elvesztette a kontrollt a bevándorlás felett

Pataki József 2023.03.13. Itthon

Rétvári: az Európai Unió elvesztette a kontrollt a bevándorlás felett

Az Európai Unió nem meri megvédeni a külső határokat, elvesztette a kontrollt a bevándorlás felett, ezt a folyamatot már az embercsempészek uralják, ők döntik el, ki lesz európai lakos és ki nem - jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Cba - cikk közötti

Zajlik az illegális migráció, százezrek jelennek meg évről évre az Európai Unió külső határainál, csak a magyar déli határnál 270 ezer esetben fordítottunk vissza tavaly illegális határátlépést elkövetőket - hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzátette: az unió nem tudja megállítani a határainál az illegális migránsokat, "nemcsak a készség, hanem az akarat sincs meg, ezért most az európai népesség meghatározói sajnos az embercsempészek"; az észak-afrikai, közel-keleti, balkáni alvilág dönt, ki lesz európai lakos.

Rétvári Bence szerint az unióban nincs központi akarat ennek kivédésére, "sőt, Magyarország ellen indítanak eljárásokat, amiért a déli határt megvédi".

Pedig nemrég Athénban tizenöt uniós tagállam - köztük Magyarország - fogadott el egy közös nyilatkozatot arról, hogy a külső határvédelem közös európai uniós cél legyen, és járuljon is hozzá az EU a határvédelem költségeihez - idézte fel az államtitkár. Közölte, Magyarország esetében ez másfél milliárd eurót jelent.

"A tizenöt ország az unió többsége, de ilyenkor megszólal például a luxemburgi külügyminiszter, hogy ők semmiképpen járulnak hozzá kerítések, falak építéséhez, ezt sosem fogják támogatni" - folytatta Rétvári Bence, úgy folytatva, tehát mindig ott vannak a bevándorláspártiak, akik semmilyen érdemi lépést nem tesznek azért, hogy a külső határok megvédése közös uniós forrásból történjen.

"Ez a fajta világnézet uralkodó az unión belül, a migrációpárti, továbbra is a migránsok kötelező kvóták szerinti szétosztását erőltetik, nem látják be, hogy ez meghívólevél és nem is működik" - fűzte hozzá az államtitkár. Megjegyezte, a kiutasító határozatok töredékét sem tudják végrehajtani, "tíz esetből kilencben tudnak valakit kiutasítani, de azok egy jó része aztán újra megpróbálja az unióba való belépést".

Az embercsempész hálózatok százezerszámra hozzák be illegálisan a bevándorlókat Európába - hangoztatta Rétvári Bence. Felidézte a tavalyi lövöldözést az M5-ös autópályán, és elmondta, hogy csak az a kisbusznyi migráns 41 millió forintot fizetett az embercsempészeknek. "Óriási üzlet, nem csoda, hogy minden második nap lövöldözést is lehet hallani Szerbia felől, bandaháborúk zajlanak" - mondta. Hozzátette: gyakorlatilag "az embercsempészek profitját növeli az unió".

Az államtitkár kérdésre kitért a gyermekvédelmi törvényre is. "Brüsszelből folyamatosan támadják, most az Európai Bíróságon is, ez a Nyugat-Európát áthálózó genderideológia miatt van" - mondta Rétvári Bence. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a törvénynek olyan elemei vannak, mint például a pedofilnyilvántartás, "amely már közel nyolcezer esetben biztosított adatot azok számára, akik aggódtak a gyermekük miatt".

A nyilvántartásban könnyen lehet keresni a kormányablakos regisztrációval: ha valakinek van kiskorú gyermeke, a család menüpontban a gyermekvédelem fülre rákattintva érheti el. Ha ott a szülő beírja a nevet, akivel kapcsolatban gyanúja merül fel, amennyiben korábban pedofil bűncselekményt követett el, kidobja a települést, Budapesten a kerületet is, és az illető fényképét - magyarázta az államtitkár.

Hozzátette, ha a szülő látja, hogy valóban ő az, akivel kapcsolatban gyanakodott, tud lépéseket tenni, hogy megóvják a gyermeket. Bármennyi lekérdezés indítható, ingyenesen. Az első egy hónapban közel ötezer lekérdezés volt, azóta havonta száz-ötszáz - közölte Rétvári Bence.

Leszögezte: "megvédjük a családokat, nincs kompromisszum az ilyen visszataszító bűncselekmények elkövetőivel szemben".

Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy a gyermekvédelmi népszavazáson minden eddiginél több, 3,6 millió ember "szavazott egy irányba", a baloldali ellenkampány dacára. "Messze több, mint ahányan egyébként ránk szavaztak, bár az is szép hárommilliós szám volt" - jegyezte meg Rétvári Bence. (MTI)

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Polgár Tünde: Nincs itt semmi katasztrófa

Marinov Zsuzsanna 2023.03.28.
A Feleségek Luxuskivitelben sztárja szerint Floridában közel sem szokatlan az a jelenség, amit Gombos Edina katasztrófálisnak írt le.

Laborpánik – segíthetnének a magánrendelők

Pataki József 2023.03.28.
Elárasztották a laborokat a beutaltak, miközben egyre csak drágul a vizsgálat. Emiatt nagy bajba kerültek a szakrendelők is. 

Súlyos dologra figyelmeztet Németh Lajos

Pataki József 2023.03.28.
Egyre szélsőségesebb hazánkban az időjárás, aminek bizony nem lesz jó vége.

Huppsz

Drága válás: 430 millió dollár forog kockán Reese Witherspoonéknál

Kiss Nikolett 2023.03.28.
A színésznő 12 év után válik magyar származású férjétől.

III. Károly olcsó koronázási ceremóniát akar

Pataki József 2023.03.28.
A brit uralkodó összehúzta a nadrágszíjat - vége a családon belüli jótékonykodásnak is.

A NASA segít járni Jeremy Rennernek

Pataki József 2023.03.28.
Több tucat csontja tört el a Marvel-filmek sztárjának, ő azonban nem adja fel, és küzd a normális életért.
MBVK 2
mbvk 4
mbvk 3

AC News

Hadat üzentek a magyar autósoknak az osztrák falu lakói

Virág Márton 2023.03.29.
Aljas módszerrel állnak bosszút az ingázókon Ausztriában.

Több a hamis méz, mint az igazi 

AC News 2023.03.28.
Egy vizsgálat szerint az Angliából és Törökországból behozott méz 90-100 százaléka hamis.

6 éves kisfiú tűnt el Tolnáról, hajtóvadászat indult utána

Virág Márton 2023.03.28.
Retteg a kis Gergőért a családja, kabát nélkül ment világgá.

Sziréna

Anyját védve ölte meg éjjel egy 20 éves fiú az apját

AC News 2023.03.28.
Éjfél után halott várta a lakásba kiszálló rendőröket. Reggelre kiderült, a 49 éves apa volt az áldozat.

Online játékokkal szedte áldozatait a zalai pedofil

Pataki József 2023.03.28.
Gyerekpornó és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség egy zalai férfi ellen. A pedofil internetes játékokon keresztül 14 kiskorú fiút hálózott be, majd csikart ki tőlük inti...

Betonba döngölték a TEK-esek a drogdílereket - videó

Virág Márton 2023.03.28.
Bravúros munkát végeztek az NNI munkatársai.
mbvk 3
mbvk 4
mbvk 8

Itthon

A kormány ismét nemet mondott Brüsszelnek

Pataki József 2023.03.28.
Magyarország és Lengyelország is nemmel szavazott az Európai Bizottság újabb veszélyes javaslatára, amely a korábbi rendelet meghosszabbításaként ismét 15 százalékos csökkentést &iacu...

Belefulladunk a webshopokba

AC News 2023.03.28.
Magyarországon 32 ezer online áruház van 

Újabb nagykövetség nyílt Budapesten

Pataki József 2023.03.27.
Megnyílt Üzbegisztán budapesti nagykövetsége, ezzel a Türk Államok Szervezetének minden tagállama rendelkezik már diplomáciai képviselettel Magyarországon, bezárkózás és elszigetelts&eacu...

Világ

Orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem

Pataki József 2023.03.28.
Az orosz erők szinte teljesen "megtisztították" az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (korábbi nevén Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt oros...

Mégsem kegyelmeznek a benzineseknek

Pataki József 2023.03.28.
Az uniós tagállamok energiaügyekért felelős miniszterei keddi brüsszeli tanácskozásukon jóváhagyták az új személygépkocsikra és kisteherautókra vonatkozó szén-dioxid-kibocsát&aa...

Családügyi miniszter: a béranyaság rasszista

Pataki József 2023.03.27.
A béranyaság megalázza a nőket, törvénytelen kereskedelmi tevékenységnek számít, és a szülők kiválasztása rasszizmust hordoz magában Eugenia Roccella családügyi miniszter szerint, aki zé...
MBVK 2
mbvk 3
mbvk 8

Profil

Karáth Emil tengerbiológus megmentené a tengeri élővilágot

Marinov Zsuzsanna 2023.02.03.
A tengerbiológus, profi búvár és díjnyertes producer egyedüli magyarként dolgozott már környezetvédelmi projektekben, és kicsit sem tartja extrémnek, hogy merülései során cápákkal tal&aac...

Sávolt Karolina: Mindegyik képemhez fűződik valamilyen törtènet

Polesz Anita 2023.01.28.
Sávolt Karolina még csak hetedik osztályos, de már korunk egyik legfiatalabb alkotó művésze. A festészettel 9 éves korától kezdett el foglalkozni, online módon sajátította el tudásának alap...

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Amiről beszélnek

Ne vigyék börtönbe a fiam gyilkosát – könyörgött az anya a bíróságon

Marinov Zsuzsanna 2023.03.28.
Úgysem tud soha megbocsátani magának.

Ez a dinnye királlyá tesz az ágyban

Kiss Nikolett 2023.03.28.
Egy gyógynövény segít azoknak a férfiaknak, akik nem elégedettek az ágyban nyújtott teljesítményükkel.

Most meg egy biológia tanárnő zaklatta a diákját

Marinov Zsuzsanna 2023.03.28.
A fiú édesanyja jött rá, mi folyik a háttérben.
mbvk 3
mbvk 8
mbvk 4
Remiz uzlethaz - felugro