Saját kezűleg ülteti a fákat az alpolgármester

Eleméry Máté 2017.12.07. Itthon

Saját kezűleg ülteti a fákat az alpolgármester

Józsefváros azon kerületek egyike, ahol a dinamikus ütemben nő a fásítás. Az összes tér megújult, előtérbe kerültek a zöldfelületek, virágosodik a kerület. Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere az elmúlt években saját kezűleg közel harminc facsemetét ültetett el.

hbs(400x300)

A Józsefváros sportos alpolgármestere a fagyos idő ellenére is megfogja a munka nehezét; ás és lapátol. Saját kezűleg száz fát ültetett már el a kerületben, mert fontosnak tartja, hogy szívvel és lélekkel részt kell vennie a kerület fejlődésében. Öt félév alatt 1000 fa ültetését tervezte el Józsefváros önkormányzata, 2017 tavaszán 200 darab, míg most, ősszel 100 darab fa telepítése történt meg. Cél, a belvárosi levegő tisztítása és az esztétikai érték növelése.

- A belső kerületek lakóinak is fontos a tiszta levegő, a józsefvárosi családoknak is jár az, hogy szép és egészséges környezetben éljenek. Fontosnak tartjuk, hogy Józsefváros egyre zöldebb és virágosabb legyen, ezért még decemberben is bővítettük a kerület faállományát. A hideg időjárás sem tarthatott vissza minket attól, hogy lapátot ragadjunk – mondta el Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere. 

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
vágta bejegyzeseknel(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)