Szijjártó: Nem lehet kérdéses a NATO-szerepvállalás az Iszlám Állam elleni harcban

AC News 2017.04.04. Itthon

Szijjártó: Nem lehet kérdéses a NATO-szerepvállalás az Iszlám Állam elleni harcban

A külgazdasági és külügyminiszter szerint nem lehet kérdéses, hogy a NATO-nak szerepet kell vállalnia az Iszlám Állam elleni harcban.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Szijjártó Péter az M1 aktuális csatornán kedd reggel azt mondta: "a világ legerősebb és valaha volt legsikeresebb katonai szövetsége nem húzhatja ki magát az alól, hogy a jelen kor legjelentősebb biztonsági kihívásával szemben fellépjen".

Kitért arra is, hogy a NATO-nak a modern kor kihívásaira rugalmasabban és gyorsabban válaszoló szervezetté kell válnia.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, Magyarország évek óta részt vesz az Iszlám Állam elleni globális koalícióban, az Észak-Irakban állomásozó katonai kontingens mandátumának idei lejárta előtt a kormány azt fogja kezdeményezni, hogy két évvel hosszabbítsák meg az egység megbízatását, 150-ről emeljék 200-ra a létszámát, terjesszék ki működési területét.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorban a miniszter azt közölte, hogy a legfrissebb információk szerint sincs magyar sérültje, áldozata a hétfői szentpétervári robbantásnak. A nagyvárosban működő magyar konzulátus mintegy hetven magyarról tud a térségben.

 

A szentpétervári metróban hétfőn elkövetett robbantás következtében 11-en vesztették életüket és 51 embert vittek kórházba.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)