Szijjártó: Számos konfliktushelyzet nem a megoldás felé halad

Eleméry Máté 2018.05.15. Itthon

Szijjártó: Számos konfliktushelyzet nem a megoldás felé halad

Számos konfliktushelyzet nem a megoldás felé halad, s ezek Közép-Európa és Magyarország számára is új biztonsági kihívásokat jelentenek - emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter kedden, Budapesten, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtti miniszteri meghallgatásán.

hbs(400x300)

    Szijjártó Péter azt mondta: a világ instabilitása, a gazdasági visszaesések, a politikai és fegyveres konfliktusok nyomán a jövőben erősödni fog a népvándorlás folyamata. Csak a közel-keleti és észak-afrikai térségből 30-35 millió ember, s a szubszaharai térségben is további milliók dönthetnek úgy, hogy elhagyják jelenlegi tartózkodási helyüket.

    A miniszter kitért arra is: a külügyi tárca felügyeletébe visszakerülő Információs Hivatal a következő időszakban is a rá vonatkozó jogszabályok betartásával, a parlament nemzetbiztonsági bizottságával és a társszervekkel szorosan együttműködve, kizárólag a nemzeti érdekek érvényesítése érdekében fog tevékenykedni. "A nemzetbiztonság, a hírszerzés, nem lehet pártkérdés" - fogalmazott Szijjártó Péter.

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)