Több pontban is egyetértünk az Európai Bizottság új elnökével, Ursula von der Leyennel

Pataki József 2019.07.18. Itthon

Több pontban is egyetértünk az Európai Bizottság új elnökével, Ursula von der Leyennel

Bakondi György példaként említette, hogy a német politikus szerint az Európai Unió külső határain a határőrizetet meg kell szilárdítani. Egyetértenek továbbá abban is, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van.

cba bejegyzeseknél(200x300)

A főtanácsadó emlékeztetett, a magyar álláspont világos: nem támogatják a migrációt pártoló, kötelezően szétosztó, az európai polgárokra, s az európai kultúrára veszélyt jelentő politikát.

Ezzel szemben azt szorgalmazzák, hogy segítséget kell nyújtani azoknak az országoknak, ahonnan a legnagyobb számban érkeznek a migránsok. Források átcsoportosításával meg kell akadályozni, hogy az emberek útnak induljanak - emelte ki.

Bakondi György kitért arra is, hogy 2015 óta különböző neveken, de mindig újra előkerül a kvóta, leggyakrabban úgy hívják: "közös európai megoldás". Ennek lényege, hogy az Európába beáramló illegális migránsokat ugyanolyan ellátásban részesítsék, mint az állampolgárokat.

A főtanácsadó beszélt az ENSZ migrációs paktumáról - amelyet nyolc tagállam elutasított - is azt mondták, hogy annak nincs jogi kötelezettsége.

Az európai parlamenti választás előtt viszont Brüsszelben előkerült egy tanulmány arról, hogy mit kell tennie az uniónak, valamint kötelező legyen a tagállamokra nézve az ENSZ migrációs paktuma.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)