ACNEWS

Izrael a legnagyobb bombázásba kezdett Gázában, sok a halott

Gáza most olyan, mint egy kísértetlakta város Fotó: Euronews / képernyőkép
Gáza most olyan, mint egy kísértetlakta város Fotó: Euronews / képernyőkép
Példa nélküli mértékű pusztításba kezdett hétfőn Izrael a Gázai övezetben, politikai és katonai vezetőket öltek meg.
Hirdetés
Ad image

Ma hajnalban ismét bombázta Gázát az izraeli hadsereg, minden eddiginél nagyobb és brutálisabb pusztítást okozva. A célpontok között a Hamász iszlamista terrorszervezet katonai létesítményei, búvóhelyei szerepeltek. Eközben a civilek a szárazföldi hadművelet elől menekültek az övezet déli részébe – jelentette a helyi média, a Jediót Ahronót hírportál.

Az izraeli hadsereg szóvivőinek közlése szerint ma hajnalban megölték a Hamász újabb fontos vezetőjét. A novekedes.hu úgy tudja, ezzel már 6 magasrangú palesztin vezetőt likvidált az izraeli hadsereg és a Sin Bet belbiztonsági szolgálat a háború kezdete óta. Köztük van többek között a Hamász déli körzetének biztonsági parancsnoka, a kommandós egységük parancsnoka, és a Hamász légi hadviselésének irányítója is. Az izraeli katonai szóvivő közölte, hogy a katonai mellett politikai vezetőkkel is végeztek.

De korábban már likvidálták az október 7-i támadás két parancsnokát is. Rajta kívül Abu Samalát, a Hamász gazdasági miniszterét, és Zakaria Abu Mamart, a nemzetközi kapcsolatokért felelős minisztert. A Gáza egészségügyi minisztériumának közlése szerint október 7-e óta 2750 palesztin vesztette életét, és mintegy 9700 megsebesült.

Az izraeli hadsereg ismét felszólította az övezet északi részén élő civileket, hogy meneküljenek a földsáv déli részébe, mert támadni fogják a Hamász lakóépületek alatt húzódó alagútrendszerét. Azt, amelyben a terrorista vezetők rejtőzködnek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés