ACNEWS

Izrael fizetni fog – Megöltek egy iráni tábornokot

Illusztráció / Fotó: pixabay
Illusztráció / Fotó: pixabay
Kockázatos incidens a Közel-Keleten.
Hirdetés
Ad image

Az iráni Forradalmi Gárda egy magas rangú tábornoka meghalt egy izraeli légicsapásban Szíriában hétfőn – jelentették Iránból. Ebrahim Raisi iráni elnök azonnal kijelentette, hogy Izrael „megfizet ezért a bűntettért”.

Szajjed Razi Muszavi tábornok a „cionista rezsim” támadásában halt meg a szíriai főváros, Damaszkusz egyik külvárosában. Muszavi „az Al-Kudsz Brigádok egyik legtapasztaltabb tanácsadója” volt Szíriában – közölte az IRNA iráni hírügynökség.

Irán szíriai nagykövete a hírügynökségnek elmondta, hogy Muszavi házát három rakéta találta el. „Az épület megsemmisült” – mondta a diplomata.

Irán szoros szövetségese a Hamásznak, amelynek október 7-i Izrael elleni támadása váltotta ki a gázai háborút. A radikális iszlamista palesztin szervezet elleni háború kezdete óta Izrael fokozta légicsapásait Szíriában. Izrael hétfőn nem kívánta kommentálni a Muszavi haláláról szóló hírt, de a kormány többször hangsúlyozta, hogy nem fogja megengedni a főellenség Iránnak, hogy kiterjessze jelenlétét Szíriában.

Közben továbbra sem látszik közeledés a közvetlen harcoló felek között a Gázai övezetben. A Hamász továbbra is elutasítja az ideiglenes tűzszünetet, és állandó tűzszünetet követel.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a maga részéről a Gázai övezetben tett csapatlátogatásán bejelentette, hogy az izraeli katonai műveletet a következő napokban „fokozzák”. Hosszú harcról beszélt a Hamász ellen, mondván, hogy a hadseregnek „több időre” van szüksége – írja a krone.at

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés