ACNEWS

Izrael gyerekeket kér a tűzszünet meghosszabbításáért

Netanjahu miniszterelnök Fotó: Youtube / Képernyőkép
Netanjahu miniszterelnök Fotó: Youtube / Képernyőkép
Hivatalosan ma este ér véget a tűzszünet Izrael és a Hamász között. Kivéve, ha a terrorszervezetnek sikerül előkerítenie a gyerektúszokat.
Hirdetés
Ad image

Izrael közölte, hogy nyitott a négynapos tűzszünet meghosszabbítására, de követelte, hogy a Hamász további túszokat engedjen szabadon az elrabolt 200 ember közül.

Minden tíz túsz visszaadása után egy nappal hosszabb tűzszünetet ajánlott fel. Ezt követően erői „teljes erővel” visszatérnek a háborúba – hangsúlyozta Netanjahu.

Bármilyen megállapodás attól függ, hogy a Hamász képes lesz-e megtalálni az október 7-én elrabolt mintegy 40 nőt és gyermeket. A terroristák azonban azt állították, hogy nem tudják, hol vannak az izraeli túszok, mert ismeretlen „bandák” tartják őket fogva Gázában – írja a The Sun.

Mohammed bin Abdulrahman al-Thani sejk, aki a tárgyalásokat vezeti, azt mondta: „Ha a Hamász további nőket és gyerekeket ad át, akkor hosszabbításra kerül sor. Még nincs egyértelmű információnk arról, hogy hányat találhatnak meg, mert a harcok szüneteltetésének egyik célja az, hogy a Hamásznak legyen ideje a többi eltűnt ember felkutatására.

Az állítást gyanakodva fogadták. Attól tartanak, hogy a Hamász vezetői a tűzszünetet arra használják fel, hogy újabb vérontásra készüljenek fel.

A tűzszüneti megállapodás pénteki életbe lépése óta a Hamász 39 izraeli nőt és gyermeket, valamint 18 külföldi állampolgárt engedett szabadon, míg Izrael 117 palesztin nőt és gyermeket szabadított ki börtöneiből.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés