ACNEWS

Izrael lecsapott: lebombázta a Hezbollah és a Hamász bázisait

Fotó: YouTube/TBN Israel
Fotó: YouTube/TBN Israel
A légi támadásban tucatnyi Hamász-terrorista vezető meghalt az épületekben meglapuló orvlövészekkel együtt.
Hirdetés
Ad image

Izrael súlyos csapásokat mért a Hezbollah és a Hamász terrorközpontjaira szombat hajnalban. Erről az Izraeli Védelmi Erők számolt be a Telegramon. Leírták, hogy a célpontok között szerepeltek a hadműveleti és terrorcélokra használt katonai telepek, valamint a Hezbollah infrastruktúrája. Ezenkívül az izraeli hadsereg csapást mért a határ mentén található, Izrael felé irányított páncéltörő rakétakilövő állásokra is.

Kiderült az is, hogy az éjszaka a vadászrepülőgépekkel számos Hamász-bázist támadtak a Gázai övezetben. A bombázásban operatív parancsnoki központok, páncéltörő rakétakilövő állomások és a Hamász terrorcélokra használt stratégiai infrastruktúrája is megsemmisültek. De csapást mért a Hamász többszintes épületeiben található páncéltörő rakétákra, mesterlövészekre és megfigyelőállásokra – írta az index.

Az Izraeli Védelmi Erők az X-en közölte, hogy az elmúlt két hétben az Izrael és a Hamász közötti háború eddig mekkora veszteségekkel járt.

Leírták, hogy eddig

  • 6900 rakétát lőttek ki Gázából Izraelre. Továbbá
  • 1400 halottja és
  • 4600 sebesültje van eddig a harcoknak, valamint
  • 200 túszt ejtettek,
  • 1000 Hamász-terroristát semlegesítettek és
  • tucatnyi magas rangú Hamász-terroristavezetőt likvidáltak.

A New York-i székhelyű Bizottság az Újságírók Védelmére (CPJ) elnevezésű szervezet közölte, hogy a Hamász terrorszervezet által Izrael ellen indított támadás óta a harcokban 22 újságíró vesztette életét október 20-ig. A halálos áldozatok között van 18 palesztin, három izraeli és egy libanoni sajtómunkás. Ezenkívül nyolc újságíró megsérült, további három pedig eltűnt vagy őrizetben van – írja az MTI.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés