ACNEWS

Izrael Gázában már 200 ezer lakást rombolt le

Gáza. Fotó: YouTube/7NEWS Australia
Gáza. Fotó: YouTube/7NEWS Australia
Az izraeli bombázások a helyi tisztségviselők szerint a gázai lakások több mint 50 százalékában okoztak károkat.
Hirdetés
Ad image

A gázai kormány sajtóirodája pénteken közzétett közleményében azt írta, hogy az ostromlott enklávéban mintegy 40 ezer lakóegységet rombolt le totálisan az izraeli hadsereg – írja az AlJazeera.

Netanjahu szerint nem „megszállni”, hanem „demilitarizálni” akarja Gázát. Azt is közölte, hogy mintegy 32 000 tonna (29 000 tonna) robbanóanyagot dobtak le Gázára a háború október 7-i kezdete óta. Amikor is a Gázát uraló Hamász csoport megtámadta Izraelt, ami megtorlást váltott ki.

Az előzetes becslések szerint a lakásszektorban és az infrastruktúrában keletkezett károkat 4 milliárd dollárra becsülik – közölte a hivatal.

Két egyesült államokbeli kutató, James Van Den Hoek és Corey Scher, valamint az Al Jazeera AJ Labs egységének új elemzése kimutatta, hogy összességében a Gázai övezetben az összes épület legalább 16 százaléka teljesen megsemmisült. Csak Gáza városban a totális épületrombolások legalább 28 százalékot értek el.

Az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA), az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a palesztin kormány legfrissebb adatai szerint november 7-ig az izraeli támadások legalább 222 ezer lakóegységet rongáltak meg, több mint 40 ezret teljesen lerombolva.

Az ENSZ jelentése szerint 278 oktatási intézmény, 270 egészségügyi intézmény és 69 imahely, köztük mecsetek és templomok is megsérültek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés