ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Izrael meghátrál – Irán bosszút esküszik

Gáza / Fotó: shutterstock
Gáza / Fotó: shutterstock
Miközben Izrael hat hónap alatt sem tudott véget vetni a gázai háborúnak – Irán brutális csapásra készül a zsidó állam ellen a múlt heti légicsapásra válaszolva.
Hirdetés
Ad image

Az Iráni Forradalmi Gárda magas rangú parancsnokainak halála után Irán bosszút esküdött. Az USA komoly támadásra számít. Izrael amerikai nyomásra kivonta csapatait Khan Yunis térségéből.

Az Egyesült Államok és Izrael jelentős iráni megtorló támadásra készül, ez izraeli vagy amerikai létesítményeket sújthat a térségben.

Irán bosszút esküdött, miután izraeli légicsapást mért Irán szíriai nagykövetségi komplexumára. A támadásban legalább hét rendőr életét vesztette. A meggyilkoltak között volt Mohammad Reza Zahedi, az Iráni Forradalmi Gárda (IRGC) magas rangú parancsnoka és Mohammad Hadi Haji Rahimi magas rangú parancsnok is – közölte az iráni külügyminisztérium.

Az Egyesült Államok fokozott készültségben van, és aktívan készül egy „jelentős” támadásra, amely Iránból érkezhet, valószínűleg már ezen a héten. Ez válasz a hétfői damaszkuszi izraeli támadásra.

Magas rangú amerikai tisztviselők jelenleg úgy vélik, hogy Irán támadása „elkerülhetetlen” – ezt izraeli kollégáik is osztják. A CNN szerint a két kormány lázasan dolgozik a támadás előkészítésén. Arra számítanak, hogy az iráni támadás többféleképpen történhet – és mind az amerikai, mind az izraeli létesítmények és személyzet célpontjai lehetnek.

Mindeközben az izraeli hadsereg bejelentette, hogy vasárnap kivonta csapatait a Gázai övezet déli részén fekvő Khan Yunis városából. Elhagyta a Gázai övezetet, „hogy felépüljön és felkészüljön a további műveletekre”.

De jelentős csapatok maradnak azonban a Gázai övezetben, „és megőrzik az izraeli hadsereg cselekvési szabadságát és képességét, hogy hírszerzési adatokon alapuló precíz műveleteket hajtsanak végre”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés