ACNEWS

Izrael megölte a Hezbollah főparancsnokát

Hezbollah / Fotó: shutterstock
Hezbollah / Fotó: shutterstock
Az izraeli hadsereg arról számolt be, hogy megölték Ali Ahmed Hasint, a Hezbollah egyik fontos parancsnokát.
Hirdetés
Ad image

Ma jelentette be Izrael, hogy megölték egy támadás során a síita milicia egyik fontos parancsnokát, Ali Ahmed Hasint. A férfi a Hezbollah egyik elit egységét (Radwan force) vezette Dél-Libanonban. A parancsnok mellett két másik harcos is életét vesztette a légicsapásban Szultániában.

A Hezbollah megerősítette a híreket, de részleteket nem közöltek az üggyel kapcsolatban. A Kronen információi szerint a férfi beosztása egy dandárparancsnokéhoz hasonlítható. „Az izraeli civilek elleni terrortámadások tervezésében és végrehajtásában vállalt fontos szerepet Izrael északi részén.” – olvasható az izraeli hadsereg közleményében. Ali Ahmed Hasin az elmúlt hónapokban több támadásért is felelős volt az országban.

A gázai háború kezdete, a Hamasz október 7-i mészárlása óta folyamatos összetűzésekbe került az izraeli hadsereg az olyan militáns csoportokkal, mint a Hezbollah. Az izraeli-libanoni határon eddig is állandóak voltak a hasonló ütközetek. Azonban ez volt a legnagyobb és a legvéresebb a 2006-os, második libanoni háború óta. Mindkét oldalon voltak halálesetek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés