ACNEWS

Izrael nekiment az ENSZ-nek, szerinte terroristákat alkalmaz Gázában

Állítólag a világszervezet el akarja hallgatni, hogy az alkalmazásában álló palesztinok egy része maga is terrorista.
Hirdetés
Ad image

Nem kisebb dolgot állít az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője, minthogy az ENSZ palesztin menekülteket segélyező szervezete 450 iszlamista palesztint alkalmaz a Gázai övezetben. Szerinte ezek a terroristák, a Hamász és Iszlám Dzsihád (UNRWA) terrorszervezethez tartoznak. Ehhez az IDF a bizonyítékait is közzétette. A leleplező telefonbeszélgetések hangfelvételei szerint az UNRWA gázai alkalmazottai is részt vettek az Izrael elleni október 7-i Hamász-terrortámadásban.

Az egyik felvételen az UNRWA egyik Dir al-Balah-i iskolájának arab tanára hallható, aki beszámolt arról hogyan jutott Izraelbe, és hogyan ejtett túszokat – írja a 24.hu. Az UNRWA alkalmazásában álló, a mészárlásban részt vett iskolai tanárok egymással beszélgetve becsmérlő kifejezéseket használnak a foglyul ejtett izraeli nők és gyermekek leírására. Közben a „szabajja” szót használják, amely a női rabszolgákat jelöli. Korábban az Iszlám Állam ezt az arab szót alkalmazta az elrabolt jezidi nőkre is.

Az izraeli hadsereg fel kívánja fedni az UNRWA alkalmazásában állt, terrortevékenységet végző palesztinok nevét, akik között iskolai tanácsadók, tanárok és egészségügyi dolgozók is vannak. Jiszráel Kac izraeli külügyminiszter közölte, hogy azonnali konzultációkra hazahívják az ország ENSZ-nagykövetét. Kac arra hivatkozott, hogy az ENSZ „megpróbálja elhallgatni a Hamász és szövetségesei által október 7-én elkövetett tömeges erőszakolásokat”. Kac bírálta Guterrest is, amiért nem hívta össze az ENSZ Biztonsági Tanácsát a vizsgálat eredményeinek megvitatására.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés