ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Izrael nyilakkal lövi a Hezbollah-t – VIDEÓ

Képernyőkép / Fotó: X
Képernyőkép / Fotó: X
Izrael hadserege a világ egyik legjobban felszerelt hadseregének számít. Most azonban a katonák középkori katapulttal és nyíllal támadnak.
Hirdetés
Ad image

Az Izrael és a radikális iszlamista Hamász közötti háború október 7-i kezdete óta a Gázai övezetben Izrael és a Hezbollah harcosai szinte naponta lövik egymást. A harcok intenzitása az elmúlt napokban fokozódott. A Hezbollah támadásai Izrael északi határvidéke ellen fokozódtak, különösen Taleb Sami Abdallah magas rangú parancsnok megölése után. Légicsapások helyett azonban Izrael most gyújtólövedékekkel válaszolt.

Az X-en jelenleg olyan videók keringenek, amelyeken egy katapult égő lőszert dobál a határfal fölé. Más felvételeken az is látszik, hogy égő nyilakat lőnek Libanon irányába – írja a krone.at.

A cél nyilvánvalóan az, hogy felgyújtsák a sűrű aljnövényzetet a határvidéken, hogy az ellenséges harcosok ne tudjanak ott elrejtőzni. A hadsereg kijelentette, hogy csak „helyi kezdeményezésről” van szó, és nem széles körben használt fegyverről.

A tűzgyújtás azonban már régóta része az izraeli hadsereg taktikai repertoárjának. Az Izrael Hayom című újság például beszámol a libanoni félre dobott Molotov-koktélok korábbi alkalmazásáról. Az Amnesty International emberi jogi szervezet már többször panaszkodott arra, hogy az izraeli légierő foszforbombákat is ledob.

A fehér foszfor azonnal égni kezd, amint oxigénnel érintkezik, és nagyon nehéz eloltani. A térségben forró és száraz az időjárás, így a tüzek gyorsan terjednek. Az elmúlt napokban a Hezbollah támadásait követően az izraeli oldalon is tűz ütött ki.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés