ACNEWS

Izreael kidobta Greta Thunberget

Fotó: Képernyőkép / Youtube
Fotó: Képernyőkép / Youtube
A fiatal, de már nagykorú aktivista olyat posztolt az X-en, hogy rögtön kitörölték az izraeli tankönyvekből, mint „követendő példa”.
Hirdetés
Ad image

Az oktatási minisztérium közölte, hogy eltávolít minden utalást Greta Thunberg klímaaktivistára, miután a hétvégén közzétett egy posztot, amelyben egy Izrael-ellenes táblát tartott a kezében, amelyen az állt, hogy „állj ki Gáza mellett”.

„A Hamász egy terrorszervezet, amely 1400 ártatlan izraeli, köztük gyermekek, nők és idősek meggyilkolásáért felelős. Több mint 200 embert raboltak el és vittek Gázába. „Thunberg álláspontja kizárja őt abból, hogy oktatási és erkölcsi példaképként szolgáljon, és többé nem alkalmas arra, hogy az izraeli diákok számára inspiráló és oktató szerepet töltsön be” – közölte a minisztérium.

Thunberg a hétvégén több száz izraeli klímaaktivista kritikájával szembesült, miután az X-en azt posztolta, hogy „ma szolidaritást vállalunk Palesztinával és Gázával. A világnak fel kell szólalnia, és azonnali tűzszünetet, igazságot és szabadságot kell követelnie a palesztinoknak és minden érintett civilnek”.

(Fotó: X / Képernyőkép)

A környezetvédő vezetők a levélben azt írták, hogy megdöbbentek és csalódottak a Gázával kapcsolatos tweetjei és posztjai miatt, és hogy Thunbergnek újra kellene néznie a Hamász által elkövetett atrocitásokat adta hírül a The Jerusalem Post.

„Greta Thunberg ma a világ legismertebb klímaaktivistája. Befolyásos pozíciójában Greta egyoldalú és következetlen álláspontot fogalmazott meg, teljesen figyelmen kívül hagyva az izraeli állampolgárokkal szemben elkövetett kegyetlen tetteket és több száz ember elrablását” – válaszolta Adam Teva V’Din az izraeli környezetvédő csoport.

„Pozíciójából adódóan, amikor Greta felületesen és elutasítóan foglalkozik egy másik témával, az elkerülhetetlenül gyengíti a klímával kapcsolatos állásfoglalásainak érvényességét” – folytatódott a közlemény. „Az élet minden területén élő emberek azt gondolhatják, hogy az a felszínesség, amit a másik témában tanúsított, kétségbe vonhatja a klíma-aktivizmusának komolyságát és mélységét. Az érdekeltek kihasználhatják ezt arra, hogy komolytalannak és mélység nélkülinek állítsák be a klímaaktivistákat. Ezért, még az általa figyelmen kívül hagyott etikai és erkölcsi következmények nélkül is, Greta már nem jelent számunkra példaképet az éghajlatváltozással kapcsolatban. Rengeteg más személyiségre is felnézhetünk.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés