ACNEWS

Jair Lapid: Izraelt nem kötelezi az esetleges iráni atomegyezmény

Izraelt nem kötelezi az Iránnal esetleg megkötendő nukleáris egyezmény - közölte Jaír Lapid izraeli miniszterelnök Emmanuel Macron francia elnöknek telefonbeszélgetésükben a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál hétfői beszámolója szerint.

Hirdetés
Ad image

Izraelt nem kötelezi az Iránnal esetleg megkötendő nukleáris egyezmény – közölte Jaír Lapid izraeli miniszterelnök Emmanuel Macron francia elnöknek telefonbeszélgetésükben a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál hétfői beszámolója szerint.

Az izraeli miniszterelnök egyértelműen Macron tudomására hozta, hogy Izrael ellenzi a 2015-ös egyezséghez történő visszatérést, szerinte a nyugati hatalmak nem tehetnek további engedményeket Iránnak, de ha lesz megállapodás, akkor az nem kötelezi majd Jeruzsálemet.

„Izrael továbbra is mindent elkövet, hogy megakadályozza Iránt a nukleáris képességek megszerzésében” – emelte ki közleményében a beszélgetésben elhangzottakat az izraeli miniszterelnöki hivatal.

Az izraeli miniszterelnök kifejtette, hogy az egyezmény felújítása további jelentős pénzeszközöket biztosítana Teheránnak a közel-keleti térségben folytatott terrortevékenysége finanszírozásához.

Bécsben tavaly november óta folytatódnak a tárgyalások az iráni atomprogramról 2015-ben kötött megállapodás megmentésére Teherán és a még részes hatalmak (Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Oroszország és Kína) között. A tárgyalások egyik célja az Egyesült Államok visszaléptetése a szerződésbe, amelyet Washington 2018-ban egyoldalúan felmondott, és ismét bevezette az atomalku keretében korábban feloldott szankciókat. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés