ACNEWS

Japán riadalom: a világ legveszélyesebb cicáját keresik

Pixabay
Pixabay
Egy vegyszerrel szennyezett cica kelt nagy riadalmat a japán Fukuyama városában. A hatóságok óva intik a lakosságot minden érintkezéstől.
Hirdetés
Ad image

A japán Fukuyama város hatóságai egy kóbor, vegyszerrel szennyezett macskára figyelmeztették a lakosokat. Az emberek semmilyen körülmények között ne nyúljanak az állathoz, és azonnal hívják a rendőrséget, ha látják – közölte a városi tanács kedden.

A háziállat a jelek szerint egy gyárban a króm VI-os kádba esett. A vegyi anyag rákkeltő és súlyos bőrsérüléseket okozhat. Azoknak az alkalmazottaknak, akik ezzel az anyaggal dolgoznak, – amelyet gyakran használnak a galvanizáláshoz és hegesztéshez,- gumikesztyűt és maszkot kell viselniük a védelem érdekében.

A gyárban a balesetre akkor figyeltek fel, amikor egy ott dolgozó hétfőn reggel munkába érkezett, és felfedezte a kádból kivezető macskamancsnyomokat. A dolgozók ezután megnézték a biztonsági kamerát, és megtalálták a felvételeket, amelyeken a cica előző este belépett a gyárba és elhagyta azt. Az állatot azóta is keresik. Eddig sikertelenül.

A gyárat tulajdonló cég szerint a krómot tartalmazó tartályt fedő ponyva elszakad. A gyanú szerint a macska felmászott a ponyvára, és beleesett a 122 Celsius-fokos hőmérsékleten tárolt mérgező vegyi anyagot tartalmazó tartályba.

A gyár üzemeltetőjének szóvivője megerősítette, hogy a vállalat azonnal értesítette a rendőrséget, a városi tanácsot és a helyi lakosokat, amint észlelték a balesetet – írja a blick.ch.

Az állatvédők most azzal vádolják a gyárat, hogy nem tett megfelelő óvintézkedéseket az állatok mérgező vegyi anyagoktól való megóvása érdekében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés