ACNEWS

Járjon fizetett szabadság, ha elpusztul a házi kedvenc

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
Egy állatorvos arra kéri a munkáltatókat, hogy adjanak fizetett szabadságot dolgozóiknak, ha a kutyájuk meghal.
Hirdetés
Ad image

Arra próbálja ösztönözni egy angliai állatorvos a közösségi médián keresztül a társadalmat, hogy legyenek együttérzőbbek és figyelmesebbek. Ha elpusztul a háziállatuk, nyugodtan meggyászolhassák, és ehhez kapjanak fizetett szabadságot.

Ha volt valaha már olyan háziállatod, amelyik elpusztult, akkor megérted, hogy ez mennyire megrázó esemény. Sok ember számára az állatok a családjuk részévé válnak, és elvesztésük olyan, mintha egy embert veszítenének el. Ám sok munkahelyen nem engedélyezik, hogy valaki kivegye a gyász idejére a szabadságát – írja a Mirror.

Andrew Jones állatorvos azt mondja: „Egy háziállat halála érzelmileg megrázó, a társadalom mégsem veszi komolyan. A macskámat, Murray-t néhány hónapja elaltatták. Még nem érzem magam teljesen normálisnak. Ha neked is halt már meg háziállatod, tudod, hogy milyen nehéz. Ha egy családtagod meghal, akkor szabadságot kapsz a munkából, temetési szertartásokat tartanak, a társadalom elismeri ezt. Ha a háziállatod meghal, nem kapod meg ugyanezt. Itt az ideje, hogy a dolgok megváltozzanak.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés