ACNEWS

Megnyílt Magyarország legnagyobb Meseháza – VIDEÓ

Fotó: Facebook / Karácsonyi Meseház
Fotó: Facebook / Karácsonyi Meseház
Vasárnap óta várja látogatóit Magyarország legnagyobb meseháza. Belépő nincs, és az idelátogató gyerekek még ajándékot is kapnak.
Hirdetés
Ad image

Már májusban elkezdték a háttérmunkálatokat, hogy időben elkészüljön a Karácsonyi Meseház. Erről mesélt az AcNewsnak Gyurján János az ötletgazda, aki egyben a megvalósító is.

„2000 négyzetméteres a Csákánydoroszlói mesebirodalmunk. 2-3 embernek ez nagyon sok elfoglaltság. A segítőim a feleségem és két barátom. Egy hónapban 9 napot dolgozom, a többi idő mind erre megy. Négy éve csináljuk, és hogy 3-4 év múlva is be tudjunk mindent mutatni, ahhoz szinte mindent le kell bontanunk január 6. után. Aztán májusban elkezdjük újra” – mondta Gyurján János.

Minden évben valami újdonsággal is készülnek. Idén jegesmedvék, pingvinek, hóemberek, szarvasok csalogatják a látogatókat.

„Rengetegen, több tízezren jönnek az ország minden szegletéből, és külföldről is. Sokan útba ejtenek minket azok, akik Grazba tartanak. Belépőt nem szedünk, de van egy kis adakozó helyünk. Ami abból bejön, abból veszünk apró jelképes ajándékokat a látogató gyerekeknek. Hogy mennyi lesz az új villanyszámlánk azt nem tudom, de biztosan magasabb lesz a tavalyinál. Mindig izgulunk, hogy időben elkészülünk-e, de eddig ezzel nem volt gond” – mondta lapunknak Gyurján László.

Idén sem maradhatott ki a látványelemek közül a Betlehem, vele szemben megújult a mézeskalács-ház. Igazi karácsonyi hangulata van a világító fáknak és a gyönyörűen feldíszített karácsonyfának.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés