ACNEWS

Jégvihar szaggatta szét Nagyecsedet, 600 ház lakhatatlanná vált

A pokoli jégvihar 60 háztetőt pusztított el. fotó: AcNews illusztráció
A pokoli jégvihar 60 háztetőt pusztított el. fotó: AcNews illusztráció
Mintha bombatámadás érte volna Nagyecsed utcáit a csütörtök délutáni jégvihar után: idős emberek siratták az elpusztított otthonaikat.
Hirdetés
Ad image

Örökre megemlegetik 6 ezer lelket számláló Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei városka lakói a csütörtök délutánt, amikor emberemlékezet óta nem látott jégeső zúdult a nyakukba. Az elsődleges adatok szerint 600 lakóház tetejét pusztította el a pokoli jégeső és a kegyetlen szélvihar.

„Félve várjuk a péntek estét, mert újabb vihar érkezését jósolta a meteorológiai szolgálat – mondta az AcNews-nak a helyi városházán dolgozó Ildikó. – Csütörtökön délután fél négy körül érkezett a vihar. Nem tartott sokáig, de a Petőfi utcában, ahol én is lakom, akkora jegek estek, mint a golflabda. A házam északi és nyugati oldalának tetejét mintha lebombázták volna.”

De kijutott a nem kívánt égi áldásból többek között a Wesselényi, a Sziget, a Szigetköz, a Vásártér és a Temesvári út lakóinak is.

Az édesanyjával és a lányával élő Ildikó elárulta: csak egy kis fóliája volt, amivel letakarta a csupasszá vált födém egy részét. De hogy a tetőt mivel és ki fogja megvédeni, arról elképzelése sincs. Ahogy a környéken a legtöbb ház tulajdonosának, hiszen sokuknak biztosítása sem volt.

Ildikó elmondása szerint a vihar után még csütörtökön megérkeztek a katasztrófavédők, vagy 10 csapat dolgozott hajnali 2-ig a háztetőkön, de ők sem bírták. Reggel ott folytatták, ahol hajnalban abbahagyták. Most éppen a Közösség Házban sürgölődnek a hálás asszonyok, szendvicseket készítenek az éhes tűzoltóknak.

„Négy éve volt már egy vihar, ami sok tetőt megbontott, de a tegnapi sokkal súlyosabb. A Petőfi utcában sírva fakadtak az idős lakók, amikor meglátták, mekkora kárt okozott az ítéletidő” – tette hozzá lapunknak egy helybéli.

Az AcNews kereste a város polgármesterét, Kovács Lajost is, de elérhetetlen volt, éppen a kárfelmérést végzett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés