ACNEWS

Jézus orvostanhallgató volt Egyiptomban?

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
A bécsi orvos azt állítja, hogy Jézus Egyiptomban gyógyítást tanulhatott, és tettei ezért voltak olyan rendkívül hatásosak.
Hirdetés
Ad image

A legendás bécsi orvos, Dr. Johannes Huber, az „Örökkévalóság adtbázisa” c. könyv szerzője azt a szenzációs kijelentést tette, hogy Jézus Krisztus csodálatos földi léte során egészen más életutat járt be, mint azt korábban feltételezték. Eszerint Egyiptomban tanulhatta a magas gyógyító művészeteket.

Vezető amerikai történészek régóta biztosnak tartják ezt a tézist, de Európában még nem honosodott meg.

„Jézus Krisztus élete egészen más lehetett, mint korábban gondoltuk. Az Istenfia fiatalon Alexandriában élhetett, és ott tanulhatta meg a gyógyító művészeteket, amivel később csodás dolgokat tett” – mondja a neves teológus Johannes Huber. Ő erről mélyen meg van győződve – írta a krone.at.

A nemzetközi hírű orvos általa rendkívül megbízható forrásokra támaszkodik: Bár ez az új elmélet még nem terjedt el Európában, különösen az amerikai egyiptológusok, mint például a kutató és a szerző, Jan Assmann, már régóta állítja ezt.

Az elmélet szerint a Megváltó afféle diákként élt Alexandriában, ahol a világ akkori legnagyobb könyvtára állt az akkori összes rendelkezésre álló tudás központjaként. Isten Fia kézrátétellel tanult meg gyógyítani, például olyan aszkéta csoportoktól, mint a „Therapeutes” és az „essenerek”, akik néha mágikus szertartásokat alkalmaztak, és akiknek célja a lélek gyógyítása volt a test gyógyításával.

De az ókori egyiptomiak is magasan fejlett tapasztalatokból eredő orvoslással rendelkeztek. Így kifejlesztettek egy olyan gyógyszert a női betegségekre, amelyek ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazták, mint a mai kapszulák. Mellkasi fájdalmakra az árpalisztet ajánlották, amely ma is gyulladáscsökkentő.

Nem csoda, hogy Jézus Krisztus később nőket is meggyógyított. Szinte az összes evangélium beszámol arról, hogy Jézus később megjelent Galileában, a mai Izraelben, mint gyógyító. Követői állítólag folytatták ezt a hagyományt.

„Az örökkévalóság adatbázisában” a bécsi orvos-író Jézus lehetséges életútját követi nyomon. Többek között utal a Kr.u. 250 körül élt ókori filozófusra, Kelsosra, akit az ókereszténység bizonyított szakértőjének tartanak.

Kelsos volt az első, aki ezt írta: Jézus Krisztus Egyiptomban „tanulmányozta” az orvostudományt. Állítólag korábban asztalosként dolgozott Galileában, majd 20 barátjával emigrált a piramisok földjére – emellett lenyűgöző gyógyító művészeteket tanult. Számos független apokrif (zsidó vagy keresztény eredetű vallási irat az i.sz. 200 és 400 közötti időszakból) is azt állítja, hogy Isten Egyiptomból hívta el hírnökeit…

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés