ACNEWS

Kijárási tilalmat vezetnek be a friss jogsisoknak

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Mivel gyakrabban okoznak baleseteket, a kezdő járművezetőknek szigorúbb jogosítványszabályokkal kell számolniuk. Az EU több újítást is eröltet - és át fogja verni..
Hirdetés
Ad image

Ahogy arról az AcNews korábban beszámolt, A B kategóriás jogosítvány felosztását javasolják a B és B+ kategóriákra. Ez számos korlátozást vonna maga után a B kategóriás jogosítvány birtokosainak.

Most azonban még ezen felül is újabb szigorításokat vezetnének be, amelyek a friss jogosítvánnyal rendelkezőket érintené. Sőt, egyfajta, speciális „kijárási tilalommal” is sújtanák őket éjszaka.

A kutatások szerint a kezdő vezetők általában kevésbé kockázatkerülők, így nagyobb eséllyel okozhatnak végzetes kimenetelű közlekedési balesetet – írja a merkur.de.

Többek között szóba került egy külön sebességkorlátozás a lakott területeken kívül: a kezdő sofőrök például csak legfeljebb 90 km/óra-val közlekedhetnének autópályákon – tehát nem sokkal gyorsabban, mint a teherautók.

Az Európai Bizottság megpróbálja érvényesíteni az éjszakai vezetési tilalom lehetőségét is. „A tagállamok a kezdő járművezetők számára speciális szabályokat állapíthatnak meg az éjszakai vezetés korlátozására, éjféltől reggel 6.00 óráig” – áll a jelentéstervezetben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés