ACNEWS

Jön a Diana hercegnőről szóló film világpremierje

A 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában fog debütálni a Diana walesi hercegnő életéről szóló Spencer című dráma Kristen Stewart főszereplésével - értesült a The Variety című filmes portál.

Hirdetés
Ad image

A 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában fog debütálni a Diana walesi hercegnő életéről szóló Spencer című dráma Kristen Stewart főszereplésével – értesült a The Variety című filmes portál.

A chilei Pablo Larraín rendezte film arról a hosszú karácsonyi hétvégéről szól, amikor a néhai hercegnő a Sandringham-kastélyban eldöntötte, hogy elválik Károly hercegtől, mert nem működik a házasságuk. A forgatókönyvet a Birmingham bandája című sorozatot jegyző Steven Knight írta.

A moziban Jack Farthing alakítja Károly herceget és mások mellett a BAFTA-díjra jelölt Timothy Spall, az Oscar-díjra jelölt Sally Hawkins, valamint Sean Harris is feltűnik a vásznon.

A film 2022-ben kerül a mozikba, Diana halálának 25. évfordulójához igazítva.

Károly herceg, brit trónörökös 1981-ben vette feleségül Diana Spencert. Házasságuk 1996-ban végződött válással, Diana egy évvel később halt meg Párizsban autóbalesetben.

A szeptember 1-jén kezdődő filmmustrán lesz a világpremierje Denis Villeneuve kanadai filmes Dűne című sci-fijének is, Timothée Chalamet és Zendaya főszereplésével. A Frank Herbert azonos című regényciklusa első könyvének első felén alapuló filmet versenyen kívül mutatják be.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés