ACNEWS

Jön a Google-pánik: sok millió fiókot töröl a cég

Tisztogatásba kezd a Google, ami sok millió embert érint Fotó: Pixabay/illusztráció
Tisztogatásba kezd a Google, ami sok millió embert érint Fotó: Pixabay/illusztráció
Lesz, aki pánikba esik a Google radikális tisztogatása miatt, ugyanis a cég decembertől törli az inaktív fiókokat.
Hirdetés
Ad image

Az első törölt fiókok azok lesznek, amelyeket létrehozataluk óta nem használtak. Állítólag a cég azt ígéri, lassan, körültekintően és „hangosan” megy majd végbe a tisztogatás.

Ma mintegy 1,8 milliárd aktív Gmail-felhasználó van a Forbes információja szerint. Figyelmeztetés érkezett a közelmúltban a Google-tól, hogy decemberben lekapcsolják az inaktív Gmail-fiókokat.

Most az vált világossá, mitől tekint inaktívnak egy fiókot a Google. Eszerint a törlés első körben azokra a fiókokra vonatkozik, amelyeket a létrehozásuk óta nem használtak, illetve legalább két éve nem jelentkezett be a felhasználója – tudatta a infostart.

Hogy erre miért van erre szükség? A hivatkozás a biztonságot jelöli meg okként, egyrészt régi, nem biztonságos jelszavak ülnek alattuk, ami az adatlopás szempontjából lehet veszélyes.

A Google egyébként e mentén azt ajánlja, legyen mindenkinek kétlépcsős azonosítású fiókja, hogy ne léphessen be a fiókjába bárki, aki valamilyen módon szert tesz a jelszóra, illetve vannak ma már jelszókezelő alkalmazások is, amelyek szintén segítenek.

Ha valaki bizonytalan abban, hogy elhagyottnak ítéli-e fiókját a Google, tudjon róla, hogy ha csak egy Gmail-fiókja van valakinek (két éve), semmilyen tennivalója nincs. Aki archívumként használ egy másikat is, kétévente be kell jelentkezni, és máris aktív a fiók.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés